Erdoğan yanlış mı bilgilendiriliyor, algı mı yapıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Habertürk TV, Show TV ve Bloomberg HT ortak canlı yayınında Veyis Ateş ve Ece Üner'in sorularını yanıtlarken dile getirdiği bir söz dikkatlerden kaçmadı:

Erdoğan yanlış mı bilgilendiriliyor, algı mı yapıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Habertürk TV, Show TV ve Bloomberg HT ortak canlı yayınında Veyis Ateş ve Ece Üner'in sorularını yanıtlarken dile getirdiği bir söz dikkatlerden kaçmadı:

"Şu anda CHP, HDP ile ortak mı? İttifak içinde? Sözde İYİ Parti ile ittifak halinde mi? Saadet Partisi ile ittifak halinde mi? Ben bunlara dörtlü çete diyorum. İYİ Parti'nin adayı var mı? HDP'nin adayı var mı? Yok. Bazı yerlerde Saadet olarak adayları var ama Büyükşehir olarak yok. "

Bu bilgi yanlış bir bilgiydi. Çünkü Saadet Partisi'nin İstanbul'da Büyükşehir Belediyesi için Adayı vardı. 

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek Cumhur İttifakı'nın İstanbul Adayı Binali Yıldırım ile yaptığı söyleşiye atıfta bulunarak Yıldırım'ın, ‘Rakibinizi nasıl buldunuz ‘ sorusuna verdiği yanıtı köşesinde okurlarıyla paylaştı.

‘Ben işime bakıyorum. Bir tane değil 7 rakip var. Herkes kendisini, projelerini anlatıyor. İttifak meselesinden dolayı CHP adayı daha ön plana çıkıyor. Arkasında CHP, İYİ Parti, HDP var. Diğerlerine de haksızlık etmeyelim. Onlar da bir iddiayla ortadalar. DSP, Saadet, Vatan Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi var. Ben hiçbir seçimde hiçbir adayı hafife almam. ‘

YSK'nin İstanbul'daki oy pusulasında üç bağımsız aday dışında 8 partinin adayı var:

  • Cumhur ittifakı adına Binali Yıldırım,
  • Millet İttifakı adına CHP adayı Ekrem İmamoğlu,
  • Saadet Partisi'nden Necdet Gökçınar,
  • Demokrat Parti'den Ersan Gökgöz,
  • DSP'den Muammer Aydın,
  • Vatan Partisi'nden Mustafa İlker Yücel,
  • Bağımsız Türkiye Partisi'nden Selim Kotil,
  • Türkiye Komunist Partisi'nden Zehra Güner Karaoğlu,

Karamollaoğlu öfkelendi

Saadet Partisi başkanı Temel Karamollaoğlu Erdoğan'ın açıklaması karşısında öfkeli bir şekilde şunları söyledi:

"Biraz önce sayın Cumhurbaşkanı milletin gözünün içine baka baka ne diyor biliyor musunuz? Saadet Partisi İstanbul'da seçime girmiyor. Hiç mi Allah'tan korkunuz yok?"

Erdoğan'ın seçim nedeniyle yaptığı ve tüm Türkiye'ye bütün basın yayın organları tarafından anında ulaştırılan bu güncel bilgileri ona kim sağlıyorsa ya bilinçli olarak yanıltılıyor, ya Erdoğan bilinçli olarak bu şekilde algı yapıyor ya da seçim gündemi nedeniyle veri bombardımanı nedeniyle kendisi karıştırıyor.

Erdoğan'ın açıklaması iktidarın kontrolüne giren medya sayesinde Türkiye'nin büyük bölümüne anında ulaşırken, Karamollaoğlu ve diğer muhalefet liderlerinin açıklaması çok az insana ulaşabiliyor. Bu da Erdoğan'ı dinleyip, Karamollaoğlu'nu dinleyemeyenlerin Saadet'in İstanbul'da adayı olmadığına inanmaları ihtimalini güçlendiriyordu.