Erdoğan'dan 'Fırat'ın doğusuna operasyon' mesajı

Erdoğan'dan 'Fırat'ın doğusuna operasyon' mesajı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat'ın doğusuna düzenlenmesi konuşulan operasyonla ilgili olarak "Adımlarımızı çok yakında farklı bir aşamaya geçireceğiz" dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Büyükelçiler Konferansı'nda dış politikaya dair bazı açıklamalarda bulundu.

Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin endişe ve uyarılarına rağmen Fıratın doğusuna yönelik operasyon mesajını yineledi.

Erdoğan, "60 yılı aşkın NATO üyeliğimizi güvenlik politikamızın ana sütunu olarak görüyoruz. NATO müttefikimiz ve stratejik ortağımız ABD'den de bu çerçevede gerçek bir müttefike yaraşır adımlar atmasını bekliyoruz. Angajman ve diyalogda ısrarcı olduk. Türkiye müttefikleri olmadan milli bekasına yönelik her türlü tehdidi bertaraf etme hakkına sahiptir. Güney sınırımızda adeta kanser hücresi gibi büyüyen, müttefiklerimizin ağır silahları ile büyütülen yapı ortadan kalkmadıkça Türkiye kendini emniyette hissedemez. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla başlattığımız süreci inşallah çok yakında farklı bir aşamaya geçireceğiz." dedi.

Türkiye'nin S-400 alım sürecine ilişkin konuşan Erdoğan,  "S-400'lerin NATO'ya zarar vereceğine dair hiçbir somut veri yoktur. Kimse kimseyi kandırmasın. S-400 konusunun Türkiye için kriz haline dönüştürülmesini iyi niyetli olarak görmüyoruz. Ülkemizi S-400 tercihine zorlayan, müttefiklerimizin anlaşmaz tavrıdır. Trump'ın doğru yaklaşımını sürdürerek S-400 konusunun ilişkilerimizi esir almasına izin vermeyeceğini umuyorum." açıklamalarında bulundu.