Erdoğan'dan İdlib açıklaması: Türkiye bu yükü taşıyamaz!

Erdoğan'dan İdlib açıklaması: Türkiye bu yükü taşıyamaz!

80 binin üzerinde İdliblinin Türkiye sınırına doğru göçe başladığını söyleyen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib'deki son durumu görüşmek üzere yarın bir heyetin Moskova'ya gideceğini açıkladı.

İlim Yayma Vakfı Ödül Töreni'nde konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 80 binden fazla insanın İdlib'ten Türkiye sınırına doğru göçe başladığını söyledi.

Türkiye'nin Suriye kaynaklı yeni bir göç dalgası kaldıramayacağını belirten Erdoğan, "Böyle bir durumda Türkiye bu göç yükünü tek başına taşımayacaktır" dedi:

"Moskova'ya Heyet Gönderiyoruz"

"80 binin üzerinde İdlibli kardeşimiz ülkemiz sınırına doğru göçe başladı. Böyle bir durumda Türkiye bu göç yükünü tek başına taşımayacaktır. Rusya nezdinde, saldırıların (İdlib) son bulması için gereken her türlü çabayı gösteriyoruz, göstermeyi de sürdüreceğiz. Yarın bir heyeti Moskova'ya gönderiyoruz, görüşmeleri yapacaklar. Alınacak neticeye göre biz de atacağımız adımları belirleyeceğiz.

Suriye'de attığımız adımların önemini anlatma fırsatımız oldu. Forumla katılan ülkeler 7 buçuk milyar dolarlık bir taahütte bulundu. Batılı zengin ülkelere mülteci sorunundan daha fazla kaçmalarının mümkün olmadığını söylemeyi sürdüreceğiz. İdlib halkına yönelik vahşet son bulmazsa göç edenlerin sayısı artacaktır. Rusya nezdinde saldırıların son bulması için gereken çabayı gösteriyoruz, göstermeyi de sürdüreceğiz."