Erdoğan'dan YSK açıklaması

YSK’nın İstanbul seçimine ilişkin kararını değerlendiren Erdoğan, “Seçimin yenilenmesine bu derece şiddetle karşı çıkanların kendilerinin de 31 Mart ile ilgili şüpheleri olduğunu anlıyoruz” dedi.

Erdoğan'dan YSK açıklaması

YSK’nın İstanbul seçimine ilişkin kararını değerlendiren Erdoğan, “Seçimin yenilenmesine bu derece şiddetle karşı çıkanların kendilerinin de 31 Mart ile ilgili şüpheleri olduğunu anlıyoruz” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da "Ankara'nın Enleri" Ödül Töreni'ne katılarak, sanayici ve iş insanlarıyla iftarda bir araya geldi.

Törende konuşan Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul seçim kararına dair değerlendirmelerde bulundu.

“YSK'nın kararına demokrasiye inanan herkesin saygı göstermesi gerekir. YSK'yı eleştirmek aklımızdan geçmedi” diyen Erdoğan, 31 Mart’ta Türkiye’de gerçekleşen yerel seçimlere dair şunları ifade etti:

“Her seçim gibi 31 Mart'ta kazanılan kaybedilen yerler oldu. AK Parti olarak biz de daha önce başka partide olan illerden, ilçelerden, beldelerden belediye başkanlarını kazandık. Aynı şekilde bizim yönettiğimiz yerler başka partilerin adayları tarafından kazanıldı. İstanbul'da farklı bir durumla karşı karşıya kaldık. Seçimin ertesi gün netleşen sonuçlar, 39 ilçeden 25'ini almış olmamıza rağmen İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığını ilk etapta 28 bin oyla kaybettiğimizi ilan etmişlerdi. Yapılan itirazlarla bu rakam en son 13 bin küsurata kadar geriledi. Şimdi bütün bunlar ortaya bir gerçeği, bir şaibenin olup olmadığını ortaya koymuyor mu?”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) itirazlarını eleştiren Erdoğan, “Seçimi 31 Mart'ta kazandığınıza inanıyorsanız 23 Haziran'da da kazanabilirsiniz. Seçimin yenilenmesine bu derece şiddetle karşı çıkanların kendilerinin de 31 Mart ile ilgili şüpheleri olduğunu anlıyoruz” dedi.

Avusturya'da 2 yıl sonra cumhurbaşkanlığı seçiminin iptal edildiğini söyleyen Erdoğan, Her aşaması tartışılır gelmiş şaibeli hale gelmiş bir seçim için en doğru karar verilmiştir” ifadelerini kullandı.

YSK, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ve yenilenmesine, 23 Haziran’da İstanbul’da yeniden sandığa gidilmesine karar verilmişti.