Eski Goran Yöneticisi: PKK, Kürdistan Bölgesi için büyük bir tehlike

Değişim Hareketi (Goran) eski üst düzey yöneticilerinden Hakim Hemdî Glî yaptığı açıklamada, Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) Kürdistan Bölgesi açısından büyük bir tehlike olduğuna vurgu yaparak, PKK’nin 2 gruba ayrıldığını, birinci bölümün Kürdistan düşmanı işgalcilere hizmet ettiğini ve IŞİD’lileri Rabia sınır kapısından Kürdistan Bölgesi’ne geçmelerine zemin sunduğunu söyledi.

Eski Goran Yöneticisi: PKK, Kürdistan Bölgesi için büyük bir tehlike

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Hakim Hemdî Glî şunları dile getirdi: “IŞİD teröristleri Kürdistan Bölgesi ve Peşmergeye karşı saldırılarını artırdı. Peşmergeler nasıl eskiden Kürdistan halkı ve topraklarını savunmak için diktatörlere karşı mücadele edip kan döktüyse şimdi de IŞİD’e karşı aynı mücadeleyi veriyor.”

Hakim Hemdî Glî açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Şayet IŞİD teröristleri kendilerini PKK’lilerin karargahlarına yakın noktalarda gizliyor ve gizlice Kürdistan Bölgesi topraklarına geliyorlarsa, PKK’ninde buna karşı bir tavrı olmuyorsa bu çok büyük bir ayıptır. Çünkü eğer kendilerini bir Kürt partisi olarak görüyorlarsa o zaman neden teröristlerin Kürdistan Bölgesi topraklarına geçmelerine ve Peşmergelere saldırmalarına göz yumuyorlar.”

Açıklamasının devamında PKK’nin gruba ayrıldığına dikkat çeken Hakim Hemdî Glî şu hususlara dikkat çekti: “PKK 2 gruba ayrılmış durumda. Birinci grup Türkiye’nin çıkarları doğrultusunda hareket ediyor ve Türkiye silahlı güçlerinin Kürdistan Bölgesi topraklarına girmesini istiyorlar. Bu anlamıyla PKK’nin bir kısmı kendilerini Türkiye stratejisinin uygulayıcısı ve tamamlaycısı olarak ortaya koyuyor.”

PKK’nin diğer kesiminin ise İran İslam Cumhuriyeti’ne hizmet ettiğini söyleyen Glî, bu şekilde PKK’nin İran sınırlarını koruduklarını ve Germiyan bölgesinde Türk ordu güçleri olmamasına rağmen buraya güçlerini gönderdiklerini belirtti.

PKK’nin Kürdistan Bölgesi açısından büyük bir tehlike olduğuna vurgu yapan Hakim Hemdî Glî açıklamasının sonunda, Kürdistan Bölgesi’nin uluslararası konumda güçlü bir diplomasisinin olduğunu ve bunu kullanarak PKK tehlikesini ortadan kaldırabileceklerini ifade etti.

(BasNews)