Fatih Erbakan, HÜDA PAR'a destek çıktı: PKK ve HDP'ye karşı sandık güvenliği için ittifakta yer alması gerekiyor

Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan, Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen ve Cumhur İttifakı ortaklarından HÜDA PAR hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Fatih Erbakan, HÜDA PAR'a destek çıktı: PKK ve HDP'ye karşı sandık güvenliği için ittifakta yer alması gerekiyor

Yeniden Refah Partisi'nin Genel Başkanı Fatih Erbakan, canlı yayında soruları yanıtladı. Erbakan'ın Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen HÜDAPAR ile ilgili açıklaması dikkat çekti.

HÜDAPAR'ın parti programından bazı görüş ve söylemlerin tartışmalara neden olduğunu belirten Erbakan, "Bunlar Cumhur İttifakı'nın ittifak protokolü içine konulmuş söylemler değil. Cumhur İttifakı'nın yeniden kazanması halinde HÜDA-PAR'ın parti programındaki tartışılan hususlar uygulayacak manasını taşımıyor. HÜDA-PAR herhangi bir terör eyleminden dolayı yargılanan, ceza almış yönetim kadrosundan kimse yok. Dolayısıyla terörle bağlantılı olduğunu söylemek doğru bir yaklaşım değil. Özellikle doğu ve güneydoğuda bir güç olarak HÜDA-PAR'ın bulunmasını Sayın Cumhurbaşkanı arzu etti. HDP ve PKK'ya karşı sandık güvenliği için denge unsuru olarak ittifakta yer alması gerektiğini düşünüyorum. Bu noktada bir faydası olabilir" ifadelerine yer verdi.