Fransa Rojavalı tüm tarafları Paris’te buluşturuyor

Fransa hükumetinin Rojavalı Kürt, Arap ve Süryani tarafları Paris’e davet ettiği ve önümüzdeki günlerde ortak bir heyetin ülkeye gideceği öğrenildi.

Fransa Rojavalı tüm tarafları Paris’te buluşturuyor

Rûdaw Radyo’da Hüseyin Ömer’in sunduğu “Çavê Sêyem” programına konuk olan Suriye Kürdistan Demokrat Partisi (KDP-S) Politbüro üyesi Abdulkerim Muhammed ve Demokratik Birlik Partisi (PYD) Sözcüsü Sema Bekdaş, Rojava’da Kürt taraflar arasındaki diyalog sürecini ve gündemdeki konuları değerlendirdi.

Abdulkerim Muhammed, Fransa Cumhurbaşkanlığından Rojavalı tüm taraflara davet geldiğini belirterek, “Elysee Sarayı’ndan gelen bu daveti çok önemli buluyoruz. Heyetimizin davet edilmesinde Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin Paris ziyaretinin önemli bir etkisi olduğunu düşünüyorum” dedi.

“Fransa Rojava Kürdistan’ındaki siyasi tarafları tanımak istiyor” diyen Muhammed, “Paris’e gidecek olan heyet içerisinde Kürt, Arap ve Süryani temsilciler yer alacak” bilgisini paylaştı.

PYS Sözcüsü Sema Bekdaş da haberi doğrulayarak henüz ayrıntıları hakkında bilgi edinmediklerini söyledi.

Bekdaş, “Fransa başından beri Rojava’daki Kürt taraflar arasındaki diyalogu destekliyor. Fransa ayrıca Kuzey Doğu Suriye’de de daha ciddi bir rol üstlenmek istiyor” diye konuştu.