Goran yetkilisi: PKK, Kürdistan halkına karşı petrol borusunu patlattı

Goran Hareketi Ulusal Toplum Üyesi Zeyd Şêxanî PKK’nin Kürdistan halkına karşı olduğu için Kürdistan petrolünün borusunu patlattığını söyledi.

Goran yetkilisi: PKK, Kürdistan halkına karşı petrol borusunu patlattı

Goran Hareketi Ulusal Toplum Üyesi Zeyd Şêxanî PKK’nin Kürdistastan halkına karşı olduğu için Kürdistan petrolünün borusunu patlattığını söyledi.

Şêxanî BasNews’e yaptığı açıklamada şöyle konuştu,” Kürdistan petrol borusunun PKK tarafından patlatılması büyük bir suç. PKK, bu yaptığı ile Kürdistan halkına zarar vermiştir. Şüphesiz Kürt halkına verilen zarar meşru değildir.”

Şêxanî konuşmasını şöyle sürdürdü,” PKK, Kürdistan petrol borusunun patlatılmasını resmi olarak üstlendi. Fakat PKK, Kürdistan halkına karşı petrol boru hattını patlattı. Bu petrol Kuzey Kürdistan topraklarından geçiyor ve petrolün geliri Kürdistan halkının menfaatleri için halka geri dönüyor. Maalesef bir Kürt gücü bunları yapıyor." 

"PKK, Kürdistan Bölgesi'nde askeri eylemlerine son vermeli"

Goran Hareketi yöneticilerinde Zeyd Şêxanî konuşmasını şu şekilde sonlandırdı, ” PKK kendini bir Kürt gücü olarak görüyorsa, Güney Kürdistan’a zarar vermemesi gerekiyor. Çünkü Kürdistan’ın bu parçası, meşru kurumlara, parlamento ve hükümete sahip. Artık PKK Kürdistan Bölgesi’nde askeri eylemlerde bulunmamalı eğer birşeyler yapmak istiyorsa bunun yeri de Kuzey Kürdistan’dır.” /BasNews