Güney Sudan Barış Bakanı: Kürt halkının yaşadığı sorunların çözümü vardır

New York'ta düzenlenen Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu’na katılan Güney Sudan Barış Bakanı Stephen Par Cole, “Kürt halkının yaşadığı sorunların çözümü vardır. Bu çözümün en kısa sürede bulunması gerekiyor" dedi.

Güney Sudan Barış Bakanı: Kürt halkının yaşadığı sorunların çözümü vardır
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun başarılı geçtiğini belirten Stephen Par Cole, "Başarılı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantının küresel barışa vesile olmasını diliyorum. Dünyadaki savaşlara ve sorunlara kalıcı çözüm istiyoruz. Özellikle Libya ve Mağrip'teki felaketler, yani Ukrayna'daki savaş gibi son gelişmeler için çaba sarf etmemiz gerekiyor” diye konuştu.
 
"Barış hakim olsun"
 
Stephen Par Cole, "İnsani krizleri çözmenin, dünyanın dört bir yanındaki insanların yaşamlarını iyileştirmeye açılan bir kapı olacağını umuyoruz. Ukrayna'daki savaş bitsin ve Rusya’ya barış hakim olsun” diye devam etti.
 
"Suriye savaşı konuşulmadı"
 
Stephen Par Cole, toplantıda Suriye savaşının konuşulmadığını ancak Libya, Ukrayna ve diğer uluslararası sorunların ele alındığını söyledi.
 
Suriye'deki krize ilişkin Stephen Par Cole şöyle konuştu:
 
"Şunu söylemeliyim ki bu karmaşık bir sorun ve tartışılarak çözülmesi gerekiyor. Suriye gibi, Filistin-İsrail savaşı gibi çözülmesi gereken pek çok konu var.”
 
Bakan Stephen Par Cole Kürt halkının sorunlarına ilişkin de "Irak'ta, İran'da, Suriye'de ve diğer ülkelerdeki Kürt halkının yaşadığı sorunların çözümü vardır. Bu çözümün en kısa sürede bulunması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Rûdaw