TEV-DEM’e ‘Gizemli’ Ziyaretçi

TEV-DEM’e ‘Gizemli’ Ziyaretçi

KRDNews Haber Merkezi

Suriye muhalefetinden bir heyet Amude şehrini ziyaret ederek Kuzey Suriye'deki özyönetim yetkilileri ile görüşmelerde bulundu.

Suriye Ulusal konseyi yetkililerinden oluşan bir heyet, Rojava’nın Amude kentinde TEV-DEM yetkilileri ve Cezire Kantonu Dış İlişkiler Eş Başkanı Dr. Abdulkerim Ömer ile görüştü.

Görüşmeye ilişkin detaylar tam olarak açıklanmazken, Suriye Ulusal Konseyi (SUK) delegasyonunda yer alan Obadiah Nahas’ın varlığı dikkat çekti. Geçmişte Türkiye, Katar ve Müslüman Kardeşler'e yakınlığı ile bilinen Obaida Nahas’ın, değişen son siyasi atmosferin ardından Suudi Arabistan ve Mısır etkisine girdiği biliniyor.

2005 yılında, Esad rejimini protesto etme amacıyla kurulan Suriye Ulusal Konseyi’nin etkili isimlerinden biri olan Obadiah Nahas, yakın zamana kadar Türkiye Katar ve Mısır’daki Müslüman Kardeşler ile sıkı bağları olan bir siyasetçi olarak ön plana çıkıyordu.

Arap Baharı’nın etkisinin Suriye’de göstermesinin ardından ilk olarak 23 Ağustos 2011 tarihinde İstanbul’da resmi olarak kuruluşlarını açıklayan Suriye Ulusal Konseyi, 1 Mart 2012 tarihinde de yine Türkiye’nin Hatay ilinde Askeri Bürosunu kurdu.  

Suriye’deki birçok gruba silah temin eden Suriye Ulusal Konseyi (SUK) Askeri Bürosu, Türkiye sınırına gelen ve yeterli askeri malzemeye sahip olmayan muhalif savaşçılara hem üs hem de cephane konumu sağlaması ile biliniyor.