HDP'den, PAK ve PSK'ye destek açıklaması

HDP Genel Başkanı Pervin Buldan, isminde Kürdistan olduğu için haklarında kapatılma kararı verilen PAK ve PSK’ye her türlü desteği vereceklerini aktardı.

HDP'den, PAK ve PSK'ye destek açıklaması

HDP Genel Başkanı Pervin Buldan, isminde Kürdistan olduğu için haklarında kapatılma kararı verilen PAK ve PSK’ye her türlü desteği vereceklerini aktardı.

Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) ile Kürdistan Özgürlük Partisi’nden (PAK)  oluşan bir heyet, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkez’ine gelerek Eş Genel Başkan Pervin Buldan’ı ziyaret etti.  

Kürdistan isimli partilerin kapatılması kararına karşı kampanya başlattıklarını söyleyen heyet, bu kapsamda HDP’den destek istedi. Heyet üyeleri aynı zamanda AKP, CHP ile Saadet Partisi’ni de ziyaret edeceklerini aktardı.

Geniş kampanya yapacağız

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik ziyaret öncesi kısa birer açıklama yaptı. Partilerinin kapatılması kararına ilişkin sivil toplum kuruluşları ile siyasi partileri ziyaret etmeye devam edeceklerini kaydeden Özçelik, “Bizler bu kapsamda geniş bir kampanya yapacağız. Bu kapsamdan partileri ziyaret edeceğiz” dedi.

Her türlü desteği sunacağız

Daha sonra konuşan Buldan ise, kendisini ziyaret eden heyet üyelerine teşekkür ederek, HDP olarak ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini aktardı. Buldan, şöyle devam etti:

“Parti kapatma meselesi Türkiye tarihinde yeri olmayan bir konu. İçerisinde Kürdistan ismi geçtiği için bir parti kapatma ile karşı karşıya kalmak, elbette ki kabul edeceğimiz bir mesele değildir. Dolayısıyla HDP olarak ifade etmek isteriz ki Türkiye’nin demokratikleşmesi meselesinde parti kapatmalarının artık yer olmadığı bir süreci yaşıyoruz. O yüzden elbette ki içerisinde Kürdistan geçtiği için kapatılan partiler konusunda gösterilecek duyarlılığa ve kampanyaya her türlü desteği sunacağız. Hem hukuki bir destek, hem de aynı zamanda siyasi destekle de elimizden geleni yapmaya hazırız. Tüzüğü belli olan bir partinin isminden dolayı kapatılması Türkiye tarihine bir kara leke olarak geçer. Dolayısı ile bu anlamda verilecek olan her türlü kampanyanın desteğine hazır olduğumuzu da belirtmek isteriz.”

Basına yapılan kısa konuşmadan sonra heyet ile Buldan'ın görüşmesi basına kapalı olarak devam etti.