HEZKURD Kürtçe raporunu AK Parti ve CHP’ye sundu

HEZKURD, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kürtçe Politikaları” isimli raporunu AK Parti ve CHP’ye sundu. HEZKURD heyeti her iki partiden Kürtçe seçmeli dersler için de destek istedi.

HEZKURD Kürtçe raporunu AK Parti ve CHP’ye sundu

HEZKURD Koordinatörü Fevzi Bulgan başkanlığındaki heyet, AK Parti MKYK üyesi Abdurrahman Kurt ile Hukuk ve Siyasi İşler Başkan Yardımcısı Zeynep Alkış ile görüştü.

“Türkiye Cumhuriyeti’nin Kürtçe Politikaları” başlıklı raporunu Kurt ve Alkış’a sunan HEZKURD heyeti, Kürtçe seçmeli dersler için destek istedi. Heyet ayrıca Kürtçe üzerindeki yasakların kaldırılmasını talep etti.

AK Parti eski Milletvekili Abdurrahman Kurt, geçtiğimiz yıl da Kürtçe seçmeli derslerin süresinin uzatılması konusunda girişimde bulunmuş, il eğitim müdürlüklerinden dersi isteyenler önünde engel bırakılmamasını istemişti.

HEZKURD heyeti daha sonra CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu ile bir araya geldi.

Heyet, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Kürtçe Polikaları" raporunu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunmak üzere Bekaroğlu’na verdi.

“Türkiye Cumhuriyeti’nin Kürtçe Politikaları” Raporu

Kürt Dil Hareketi (HEZKURD), Kürtçe anadilde eğitim hakkında “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kürtçe Politikaları” başlıklı rapor hazırlamıştı.

Cumhurbaşkanlığı, TBMM, İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlığı’na sunulmak üzere hazırlanan rapor daha önce HÜDA PAR, DEVA Partisi, HDP, Gelecek Partisi ve İYİ Parti’ye de ulaştırılmıştı.

Türkçe, İngilizce ve Kürtçe hazırlanan 23 maddelik rapor, ayrıca Türkiye’deki STK’lara, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Parlamentosu ile Avrupa’daki STK’lara gönderilecek.