HÜDA PAR Diyarbakır adayı Dinç: Bu seçimde büyük sürprizler olacak

HÜDA PAR Diyarbakır adayı Faruk Dinç, seçimlere 81 ilde kendi adayları ile katıldıklarını belirterek, kendileri için olmasa bile diğer partiler için sürpriz olacak sonuçlar alacaklarını söyledi.

HÜDA PAR Diyarbakır adayı Dinç: Bu seçimde büyük sürprizler olacak

Rûdaw TV’de Hêvîdar Zana’nın sunduğu bültene konuk olan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Mersin Milletvekili ve Diyarbakır adayı Faruk Dinç, seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Genel seçimde bir baraj sorunu olduğunu ve bunu göz önünde bulundurarak bir ittifak yaptıklarını belirten Dinç, “Daha doğrusu, AK Parti ile bir birliktelik kurduk ve seçime girdik, 4 vekil adayımız vardı ve mecliste de 4’te 4 kazandık, yani yüzde 100 meclise girdik bu vesileyle. Bir temsiliyet elde etmek için böyle bir birliktelik kurduk” dedi.

Dinç, “Ancak yerel seçimlerde baraj sorunu yok, ittifak gerektirecek bir şey yok. Kaldı ki önceki seçimlerde ittifak yapılmış olması, bundan sonra da sürekli ittifak kurulacak diye bir anlamda çıkarmamak lazım. Bu yönüyle biz Türkiye genelinde 81 ilde ve tüm ilçelerde kendi kadromuzla, kendi logomuzla seçime giriyoruz ve inşallah tüm ilçelerde ve illerde kazanmak niyetiyle girmişiz” diye ekledi.

“HÜDA PAR’a olan teveccühü çok yüksek olduğunu söyleyebilirim”

“HÜDA PAR’ın tanınırlığı genel seçimlerden önce istediğimiz seviyede değildi” diyen Faruk Dinç, “Ancak genel seçimlerden sonra neredeyse yüzde yüz tanındı. Artık HÜDA PAR’ı duymayan veya tanımayan yok. Tabii ki karalamalar yapıldı, kirli algılarla bu temiz partiyi kirletmeye çalıştılar. Ancak HÜDA PAR’ın güneşi daha da doğdu ve her seviyede tanınırlığı arttı. HÜDA PAR’a olan teveccühün çok yüksek olduğunu söyleyebilirim ve bir kar topu gibi değil, adeta çığ gibi büyüdüğünü söyleyebilirim. Bu seçimde de HÜDA PAR’ın alacağı sonuçlar kendisi için değil ancak diğer siyasi partiler için büyük sürpriz olacağını herkes görecektir. Oylarımızın ciddi bir oranda artacağını umuyoruz ve inşallah hep birlikte Pazar günü göreceğiz” ifadelerini kullandı.

“Sonuçta biz İslam'ı ölçü alan bir partiyiz”

HÜDA PAR’ın kadına yönelik yaklaşımı hakkında gelen eleştirilere yanıt veren Dinç, şunları kaydetti:

“Maalesef HÜDA PAR’a yönelik kirli algıların sonucu oluyor bunlar. Genel seçimlerde de çokça duyduğumuz gibi, HÜDA PAR milletvekillerinin kaldığı odalarda veya salonlarda kadınların çalışmayacağı gibi iddialar ortaya atıldı. Ayrıca, bazıları HÜDA PAR’ı kadınları sahiplendiren bir parti olarak tanımladı, hatta CHP'nin geçici başkanı sürekli bu tür karalamalarda bulunuyor. Başlangıçta HÜDA PAR kadınları sahiplendiriyor denildi, ardından "HÜDA PAR dul kadınları sahiplendiriyor" gibi ifadeler kullanıldı.

CHP denen partinin geçici başkanı hızını alamadı bu ara diyor, ‘HÜDA PAR bekar kadınları sahipleniyor.’ Tabii, bunlar ne yiyorlar ne içiyorlar, nasıl bunları söylüyorlar biz de anlam veremiyoruz. Bunlar tamamen iftira ve karalamalardan ibaret. Kendileri bize bir etiket vuruyorlar ve bu etiketin gerçekmiş gibi değerlendiriyorlar. Yalan söyleye söyleye, belli bir süre sonra doğruymuş gibi anlatmaya başlıyorlar. Belki de gidip aynaya bakıyorlar, aynadaki kendilerini izliyorlar ve kendi iç kötülüklerini sonra kameranın karşısına gidip söylüyorlar. HÜDA PAR'ın kesinlikle böyle bir yaklaşımı yok. Sonuçta biz İslam'ı ölçü alan bir partiyiz. Bir hanımefendi sordu, ‘Siz kadınlara zorla çarşaf giydirecek misiniz?" Ben de şu cevabı verdim: "Rabb'im benden istemediğini ve niye senden istiyim? Rabb'im zorla o kadına çarşaf giydireceksiniz diye bir kural bir kaide koymamış. Ben niye isteyeyim sizden?" Tabii, bunlar tamamen oluşturulan kirli algıların sonucudur. Bizim belediyeciliğimizde de kılık kıyafete göre biz insanları değerlendirmeyiz. Çalışan kişiler işin emeğinin hakkını veriyorlarsa hiç kimse onlara dokunamaz. Maalesef, belediyeciliğimize de bu kirli algılar yansımış durumda.”

“Diyarbakır sahipsizdir”

Faruk Dinç, belediyeye yönelik projeleri hakkındaki soruyu yanıtlarken “Diyarbakır'ımızın bu güzel memleketimizin sahipsiz olduğuna inanıyorum. Bugün yıllardır bir şehir hastanesinin yapımı bitmiyor. Şu an hastane ortada yok. Diyarbakır sadece Diyarbakır'dan ibaret değil çevre illere hatta Irak’a hitap eden bir bölgedir. Batıda İstanbul ne ise doğuda da Diyarbakır odur” dedi.

“Diyarbakır'a hak ettiği değer verilmemiş, bir sahibi yok” diyen Dinç, projelerini özellikle vatandaşa danışarak hazırladığını söyledi.

Faruk Dinç, Diyarbakır’da DEM Parti ile yarıştıklarını belirterek, “Biz siyasi partilerin arasında kin ve düşmanlığın nefret dilinin kullanmasını asla kabul etmiyoruz” dedi.