Hulusi Akar’dan 'operasyon' açıklaması

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün gece başlatılan operasyonla ilgili açıklama yaptı.

Hulusi Akar’dan 'operasyon' açıklaması

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait uçakları Kürdistan Bölgesi ve Rojava’da bir çok bölgeye hava saldırısı düzenledi.

Operasyonun ardından Türkiye Millİ Savunma Bakanı Hulusi Akar, açıklama yaptı.

AA'da yer alan açıklamasına göre Akar, “Pençe-Kılıç Hava Harekâtı” olarak adlandırılan operasyona ilişkin, "Ülkemizin ve milletimizin güvenliğine kastedenlerden yaptıklarının hesabını bugüne kadar sorduk, sormaya devam edeceğiz" dedi.

Harekat öncesi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na gitti.

Haberde Akar'ın operasyon sonunda görevli pilotlarla telsizden konuşarak, 'Pençe-Kılıç Harekatı'nı da başarıyla tamamlandığını söylediği belirtildi.

Ne olmuştu?

TSK'ya ait savaş uçakları Kürdistan Bölgesi’nde bazı noktalara ve Rojava’da Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) kontrolü altındaki bölgeleri hedef aldı.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Basın Sözcüsü Ferhat Şami, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada hava bombardımanı olduğunu duyurdu. Şami, "Türkiye'nin hava saldırısında Tel Abyad'ın doğu kırsalındaki Kazali, Tel Rif'at ve Zarkan'da Şam Hükümeti güçlerine ait askeri mevziler hedef alındı" ifadelerini kullandı.

DSG sözcüsü, savaş uçaklarının 2018'de Afrin'den kaçanların yoğun olarak yaşadığı el-Beilonya köyü ile Kobani’de yerinden edilenlerin yaşadığı Dahir al-Arab köyünün de bombardımanların hedefi olduğunu söyledi.

MSB’den yapılan açıklamada, “Hesap zamanı!” ifadesiyle paylaşılan hava harekatının “Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakları doğrultusunda” gerçekleştirildiği belirtildi.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi de Twitter hesabından, “Türkiye'nin güvenli noktaları bombalaması tüm bölgeyi tehdit ediyor. Bu bombalama hiçbir tarafın lehine değildir. Büyük bir felaketi önlemek için her türlü çabayı gösteriyoruz. Eğer savaş patlak verirse bundan herkes etkilenecektir. Saldırılar, şu anda barbarca bombalamaya maruz kalan bölgelerimizle sınırlı kalmayacaktır. Ailelerimize evlerinde kalmaları ve Güvenlik Güçlerinin direktiflerine uymaları çağrısında bulunuyoruz" açıklaması yaptı.