İçişleri Bakanı Ahmed: Kürdistan Bölgesi komşular için tehdit kaynağı değil

Erbil’de Peşwrew Dizayi ve kızı Jina için düzenlenen törende konuşan İçişleri Bakanı Reber Ahmed, "Kürdistan Bölgesi'nde sivillerin hedef alınması saldırganların zayıflığının göstergesidir" dedi. Ahmed, İran’ın saldırısını ise Bağdat ile Tahran arasındaki güvenlik anlaşmasının "ihlali" olarak nitelendirdi.

İçişleri Bakanı Ahmed: Kürdistan Bölgesi komşular için tehdit kaynağı değil

İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun füze saldırısı sonucu hayatını kaybeden Kürt iş insanı Peşrew Dizayi ve henüz bir yaşını doldurmayan kızı Jina Dizayi'nin vefatının 40'ıncı gününde Erbil'de bir anma programı düzenlendi.

Anmaya Kürdistan Bölgesi Vakıflar ve Din İşleri Bakanı Piştivan Sadık, Erbil Valisi Omid Xoşnaw, Kürdistan Demokrat Sosyalist Parti Genel Sekreteri Muhammed Hacı Mahmud, Küridstan Demokrat Partisi (KDP) yöneticilerinden Fazıl Mirani, Ezidi ve Hrisityan toplumunun temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda hükümet yetkilisi ile parti temsilcisi katıldı.

Burada bir konuşma yapan İçişleri Bakanı Reber Ahmed, İran’ın saldırılarının hiç bir haklı gerekçesi olmadığının altını çizdi.

Ahmed, “Barış ve refahın düşmanları, Peşrew Dizayi’nin ülkesinin daha da kalkınması yönündeki tutkusunu sürdürmesine izin vermedi. Erbil'de asılsız bahanelerle başta yatırımcılar ve işverenler olmak üzere sivillerin hedef alınması, saldırganların zayıflığının ve çaresizliğinin göstergesidir" dedi.

Dizayi’nin hedef alınmasının iş insanlarının gözünü korkutmayacağını, kamu sektörü ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti arasındaki koordinasyonu yavaşlatmayacağını belirten Ahmed, "Yatırımcıların çoğu Kürdistan Bölgesi'ne zor günlerde damgasını vurarak hükümete ve Kürdistan halkına yardım etti" diye konuştu.

Erbil ve Kürdistan Bölgesi’nin her zaman barışın, huzurun ve bir arada yaşamanın simgesi olarak kalmaya devam edeceğini vurgulayan Bakan Ahmed, tüm engel ve zorluklara rağmen ilerlemeye ve istikrara katkı sunmaya devam edeceklerini kaydetti.

İran'ın saldırı nedeniyle arkasına sığındığı gerekçelere dikkat çeken Ahmed, "Kürdistan Bölgesi hiçbir zaman hiçbir komşu ülkeye tehdit oluşturmamış, her zaman istikrar ve barış unsuru olmuştur, topraklarının hiçbir ülkeyi tehdit oluşturacak şekilde kullanılmasına izin vermemiştir" ifadelerini kullandı.