İdlib'te gerginlik artıyor: Türk Ordusu'ndan takviye birlikler

Türk ordusu, Suriye’nin İdlib Bölgesine büyük miktarda takviye konvoyunu gönderdi.

İdlib'te gerginlik artıyor: Türk Ordusu'ndan takviye birlikler

Türk ordusu, Suriye’nin İdlib Bölgesine büyük miktarda takviye konvoyunu gönderdi.

Muhalif yanlısı aktivistlere göre, Türk ordusu Hatay ilinden İdlib’in güney kırsalındaki gözlem noktalarına  takviyeler gönderdi.

Türk Ordusu takviyelerinin İdlib’deki askeri varlığını desteklemesi ve Rejim güçlerinin Hama bölgesindeki cihatçılara yönelik saldırıların engelleme amaçlı olduğu belirtildi.

Suriye Rejim Ordusu'nun, Hama’nın kuzeybatı kırsalındaki Kafr Naboudeh ve Kal’at Al-Madiq’deki saldırılarında çok sayıda cihatçı ile birlikte bir çok sivilin hayatını kaybettiği biliniyor.

Türk ordusu, kuzeybatı Suriye’de İdlib’in güney bölgesinde 12 gözlem noktasına sahip.

Suriye rejim güçleri İdlib'in güneyinde ilerleyişini sürdürüyor

Suriye rejim güçleri, Rusya’nın hava desteğiyle birlikte ülkenin kuzey batısındaki Hama'nın kuzeyine bitişik sınırından İdlib’e girdi.

Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yapılan açıklamada bombardımanların artmasının ardından Dünya Gıda Programı (WFP) dahil olmak üzere İdlib bölgesindeki çok sayıda insani yardım kuruluşunun faaliyetlerinin askıya alındığı duyuruldu.

İdlib’in güney kırsalı ve çevresindeki diğer bölgeler, geçtiğimiz yıl Eylül ayında Rusya ve Türkiye arasında yapılan anlaşma çerçevesinde “Gerginliği Azaltma Bölgesi” olarak ilan edilmelerine rağmen geçtiğimiz aydan bu yana Suriye rejim güçleri ve müttefiki Moskova’nın ağır bombardımanları altında.