İHD Eş Genel Başkanı Türkdoğan gözaltına alındı

Sabah saatlerinde düzenlenen operasyonlarla İstanbul ve Adana’da HDP yöneticileri, Ankara’da ise İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan’ın da aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İHD Eş Genel Başkanı Türkdoğan gözaltına alındı

Ankara'da sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında da İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ile HDP Ankara Kadın Meclisi Sözcüsü Zeyno Bayramoğlu, Parti Meclisi (PM) üyesi Ali Özkan, HDP Eskişehir İl Eşbaşkanı Şükriye Ercan, Hüseyin Gevher ve Betül Koca gözaltına alındı.

İHD Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, “Gerekçesi hakkında henüz bilgimizin olmadığı bu operasyon insan hakları savunucularına yönelik baskının son ve açık bir örneğidir” denildi.

İstanbul’da 10 gözaltı

İstanbul'da “PKK” iddiasıyla düzenlenen operasyonda,  aralarında HDP yöneticilerinin de olduğu haklarında gözaltı kararı bulunan 15 kişiden 10'u yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte 15 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

Bu kapsamda 4 ilçede 15 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, HDP'nin Kağıthane ilçe eş başkanları B.D. ve A.Y. ile Beşiktaş ilçe eş başkanı R.B'nin de aralarında olduğu 10 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanaların emniyetteki işlemlerinin sürdüğü,  5 kişinin de yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

Adana’da 15 gözaltı

Adana'da özel harekat destekli operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, 15 kişinin yakalanması çalışma başlattı.

Bu kapsamda gösteri ve yürüyüşlere katıldığı tespit edilen 8 kişi ile sosyal medya aracılığıyla propaganda yaptığı ileri sürülen 7 kişinin yakalanması için operasyon düzenlendi.

Ekipler, adresleri tespit edilen 15 kişinin evlerine özel harekat polislerinin desteğiyle baskın yaptı.

Koç başıyla kapılarını kırdıkları evlere giren ekipler, buralarda detaylı arama yaptı. Bu sırada bazı polisler sokakta uzun namlulu silahlarla çevre güvenliğini sağladı.

Operasyonda gözaltına alınan 15 kişi, sağlık kontrolünün ardından emniyet müdürlüğüne götürüldü.