Irak İçişleri Bakanı: 'PKK'nin Türkiye'ye tehdit oluşturmasına izin vermeyeceğiz'

Irak İçişleri Bakanı Abdülemir Kamil Şammari, Irak ve Türkiye'nin sınırlarını kontrol etme konusunda ciddi olduklarını belirterek, “PKK'nin komşu ülkeler için bir tehdit ve komşu ülkelerin Irak'ın egemenliğini ihlal etmeleri için bir bahane haline gelmesine izin vermeyeceğiz.” dedi.

Irak İçişleri Bakanı: 'PKK'nin Türkiye'ye tehdit oluşturmasına izin vermeyeceğiz'

Şammari, dün (16 Mart 2024) Al-Hadath televiziyon kanalına verdiği röportajda, anayasaya göre Irak topraklarının komşu ülkelere saldıran herhangi bir gruba sahne olmaması gerektiğini belirterek, “Bu bağlamda PKK'nin bunu Irak topraklarına saldırmak ve egemenliğini ihlal etmek için bahane olarak kullanmasına izin verilmeyecek.” ifadesini kullandı.

PKK'nin Irak komşuları için tehdit haline geldiğini, bu amaçla Irak ve Türkiye'nin son toplantılarında bu konuyu görüştüğünü belirten Irak İçişleri Bakanı Şammari, “Irak ve Türkiye, sınırlarını kontrol etme konusunda ciddiler. PKK'nin komşu ülkeler için bir tehdit ve komşu ülkelerin Irak'ın egemenliğini ihlal etmeleri için bir bahane haline gelmesine izin vermeyeceğiz.” diye konuştu.

Türkiye ile PKK arasındaki gerilim, örgütün Türkiye, ABD ve Avrupa Birliği tarafından terör örgütü olarak tanımlandığı 1984 yılından bu yana sürüyor.

İstatistiklere göre 1984 yılından bu yana; Her iki taraftan (PKK ve Türk ordusu) yaklaşık 80 bin kişi hayatını kaybetti.