Irak Petrol Bakanlığı'ndan Kürdistan Bölgesi ile görüşmelere ilişkin açıklama

Irak Petrol Bakanlığı Sözcüsü Asım Cihad, federal hükümetin petrol üretimi ve ihraç sözleşmesi olan petrol şirketleri sorununu çözmek için Kürdistan Bölgesi heyeti ile görüşmelerde bulunduğunu bildirdi.

Irak Petrol Bakanlığı'ndan Kürdistan Bölgesi ile görüşmelere ilişkin açıklama
Irak Petrol Bakanlığı Sözcüsü Cihad basına yaptığı açıklamada, "Uluslararası Adalet Divanı'nın kararı açık ve herkes buna uymak zorunda. Irak Petrol Şirketi petrol ihraç etmeli ve bu bir öncelik.” dedi.
 
Sözcü Cihad, "Irak hükümeti ve Petrol Bakanlığı yeni tedbirlere göre Kürdistan Bölgesi'nden petrol ihraç etmeye hazırlanıyor. Irak Petrol Şirketi'nin aldığı tedbirleri onaylamak için artık top Kürdistan Bölgesi'nde.” açıklamasında bulundu.
 
Asım Cihad, Kürdistan Bölgesi heyetinin Bağdat'a yaptığı ziyaret ve görüşmelerle ilgili şunları söyledi:
 
"Kürdistan Bölgesi'nden heyet ile petrol ve doğal gaz konusunda görüş alışverişi devam ediyor. Kürdistan Bölgesi ile Bağdat arasında öne çıkan konuları da görüşeceğiz. Görüşmeler olumlu bir havada ilerliyor. Konuşulması ve tartışılması beklenen konulardan biri de Irak'ın izni olmadan petrol sahalarından petrol çıkaran ve ihraç eden petrol şirketleri meselesidir.”
 
Sözcü Cihad, “Kürdistan Bölgesi'ndeki kardeşlerimizle geçmişte yaşananlar ve bölgenin petrolü ile ilgili bir çözüm mekanizmasının bulunması konusunda halen istişare halindeyiz, mekanizmanın bölgeye hizmet etmesini istiyoruz.” dedi.