İbadi: PKK Şengal'den çekilme talebimizi kabul etti

Irak Başbakanı Haydar el Abadi PKK'den Şengal'i terketmesini istediklerini, PKK'nin de olumlu cevap verdiğini ve çıkacaklarını söyledi.

İbadi: PKK Şengal'den çekilme talebimizi kabul etti

Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Konseyi Üyesi Şaxewan Ebdulla Haydar el Abadi'nin kendilerini bu konuda bilgi verdiklerini açıkladı.

Irak Başbakanı Haydar el Abadi, dün Irak Emniyet Yetkilileri, Güvenlik ve Savunma Konseyi Üyeleri, askeri ve istihbarat yetkilileri ile bir toplantı gerçekleştirdi.

"Kürdistan'ı Örnek Alın"

Kürtler adına Toplantıya katılan Şaxewan Ebdulla yaptığı açıklamada "Toplantı güvenlik konusundaydı. IŞİD ile savaş, Musul Operasyonu, Bağdat'ın güvenliği konuları ele alındı. Biz de Abadi'ye Kürdistan Bölgesi güvenliğini örnek almasını (istifade etmesini) önerdik" dedi.

Toplantı'da Peşmerge maaşlarının gündeme getirildiği ancak Abadi'nin "Kürdistan petrol satıyor, oradan ödesin" dediği açıklandı.

PKK de Gündeme Geldi

Şaxewan Ebdulla PKK konusunun da toplantıda gündeme geldiği söylerek şu ifadelere yer verdi;

PKK'nin Şengal'de bulunmasıyla ilgili ise Abdullah, "Abadi toplantıda PKK ile görüştüklerini ve kendilerine, Şengal'den çıkmaları gerektiğini ilettiklerini söyledi. 'Onlar Türk vatandaşı ve Irak topraklarında sadece oturum izni almayı talep edebilirler' dedi” ifadesini kullandı.

PKK'nin tepkisinin sorulması üzerine Abadi'nin, "Olumlu karşıladılar, Türk askeri de Başika'dan çekilecek” dediği kaydedildi.