Irak'ta 'Koalisyon güçleri kalsın mı gitsin mi?' anketi

Irak’ta cep telefonlarına gönderilen mesajla vatandaşlara “ABD öncülüğündeki IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyon güçlerinin ülkedeki varlığının devam edip etmemesi” sorusu soruldu.

Irak'ta 'Koalisyon güçleri kalsın mı gitsin mi?' anketi
Edinilen bşilgilere göre Hükümet, Iraklıların cep telefonlarına “Aziz vatandaşımız, uluslararası koalisyonun Irak’taki misyonunun devamını destekliyor musunuz?” ifadesinin yer aldığı bir mesaj gönderdi. Söz konusu mesajda, sorunun yanıtlanması için link de yer alıyor.
 
Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, 5 Ocak’ta yaptığı açıklamada, “Hükümet olarak koalisyon güçlerinin varlığını tamamen sonlandırmak için ikili komisyonu çalıştırmaya başlama sürecindeyiz. Irak’ın egemenliğini korumak için hiçbir şey ihmal edilmeyecek. Irak’taki varlığı için hiçbir gerekçesi kalmayan koalisyon güçlerinin varlığını sonlandırma yönündeki değişmez tutumuzu yineliyoruz.” demişti.
 
İran yanlısı Iraklı Şii siyasi ve milis liderler de koalisyon güçlerinin ülkeden çıkarılması gerektiği yönünde açıklamalar yapmıştı. Bir grup Şii milletvekilinin, koalisyon güçlerinin ülkeden çıkarılması için imza toplayacağı da iddia edildi.