İran Devrim Muhafızları’ndan ABD’ye: Hiçbir tehdidi cevapsız bırakmayacağız

İran Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami, ABD’li yetkililerin son günlerde yaptıkları açıklamalara dikkat çekerek "Onlara bizi sınadıklarını, birbirimizi tanıdığımızı söylüyoruz, hiçbir tehdidi cevapsız bırakmacayız" dedi.

İran Devrim Muhafızları’ndan ABD’ye: Hiçbir tehdidi cevapsız bırakmayacağız

İran resmi ajansı IRNA’nın haberine göre, Tahran’da düzenlenen etkinlikte konuşan Tümgeneral Hüseyin Selami, “Düşmanlar İran halkına karşı ekonomik, psikolojik ve güvenlik savaşı başlattı, ancak karşılığında bu halkın iradesini gördü. Artık İran büyük, güçlü ve ileri düzeydedir” dedi.

ABD’li yetkililerin Ürdün’deki saldırının ardından yaptıkları açıklamalara dikkati çeken Selami, "Bazen düşmanlar tehditlerde bulunuyor ve bugünlerde Amerikalı yetkililerden bazı tehditler duyuyoruz. Onlara bizi sınadıklarını, birbirimizi tanıdığımızı söylüyoruz, hiçbir tehdidi cevapsız bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

Selami, "Biz savaş peşinde değiliz ama savaştan da korkmuyoruz ve olup biten gerçek de budur. Cihat kılıcı şerefimizin garantörüdür, biz savaşçı değiliz ama kendimizi ve şanımızı savunuruz" diye ekledi.

ABD'nin Ürdün-Suriye sınırındaki askeri üssüne 28 Ocak'ta tek yönlü insansız hava aracı ile gerçekleştirilen saldırıda 3 ABD askeri hayatını kaybetmiş, 40'tan fazla asker yaralanmıştı.

Başta Biden olmak üzere ABD'li yetkililer, saldırıdan İran destekli grupları sorumlu tutmuş, ABD'nin seçeceği bir zaman ve yerde saldırıya karşılık verileceğini belirtmişti. Biden, son açıklamasında İran'ı saldırıya silah temin ettiği gerekçesiyle dolaylı olarak sorumlu tuttuğu açıklamasını yapmıştı.

Öte yandan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani ise İran'ın söz konusu saldırıyla bağlantılı olduğu iddialarını reddetmişti.