IŞİD, Gulala’da son 15 günde 5 saldırı gerçekleştirdi

Xaneqin’e bağlı Gulala beldesinde IŞİD saldırıları artarken, örgüt son 15 günde Irak güvenlik güçlerine yönelik 5 saldırı düzenledi.

IŞİD, Gulala’da son 15 günde 5 saldırı gerçekleştirdi

Kürdistan Bölgesi idaresi dışında kalan Kürdistani bölgelerden olan Gulala’daki güvenlik boşluğundan faydalanan IŞİD, saldırılarını artırmaya devam ediyor.

Son 15 günde Irak güvenlik güçlerine yönelik 5 saldırı düzenlenirken, saldırılarda onlarca Iraklı asker ve polis hayatını kaybetti, onlarcası da yaralandı.

Peşmerge Subayı Rebaz Usman, “IŞİD mensupları bu bölgelerde toplanmaya devam ediyor. Örgüt mensupları farklı tarzda saldırılar düzenlemeye çalışıyor” dedi.

IŞİD’in son 15 günde farklı tarzdaki saldırılarında artış yaşandığını vurgulayan Rebaz Usman, “Peşmerge Güçleri ve Irak ordusu arasındaki koordinasyon eksikliği güvenlik boşluğu oluşturuyor, bu da örgüte saldırılar için zemin hazırlıyor” ifadelerini kullandı.

Peşmerge Güçleri 5’inci Tugayı’nda görevli Hadi Said, Peşmerge Güçleri’nin, artan saldırılara rağmen görevli olduğu alanlarda IŞİD’in hareketlerini gözlemlemeye devam ettiğini söyledi.

Saldırıların Peşmerge Güçleri ve Irak ordusu arasında koordinasyonun sağlanması ile engellenebileceğini belirten Hadi Said, “Peşmerge Güçeri olarak teyakkuzdayız. Çünkü saldırılar oldukça artmış durumda” ifadelerini kullandı.

Dün gece geç saatlerde Gulala’nın Şehidan Mahallesi’ne sızan IŞİD mensupları Irak askeri ile polisine iki ayrı saldırı düzenlemiş, saldırıda 1 asker hayatını kaybederken, 3 polis de yaralanmıştı.

Kürdistani bölgelerden olan Gulala, 16 Ekim 2017 olaylarında Iraklı güçlerin eline geçmişti.

Bölgedeki güvenlik boşluğundan yararlanan IŞİD’liler, sık sık saldırılar düzenliyor.

/ K24