IŞİD Kaybettikçe Sivilleri Katlediyor

Musul kentinde gerileyen IŞİD, sivilleri bir yandan katlederken diğer yandan canlı kalkan olarak kullanıyor.

IŞİD Kaybettikçe Sivilleri Katlediyor

Kuşatma altına alınan Musul’da IŞİD’den kaçmak isteyen 16 sivil daha infaz edildi. Dün de Dicle Nehrini geçerek kaçmaya çalışan 64 sivil, IŞİD’in keskin nişancıları tarafından vurulmuştu.

Kürdistan Demokrat Partisi Musul Sözcüsü Said Memuzini, Musul kentinin Keyrewan bölgesinde kaçmaya çalışan 16 sivilin IŞİD tarafından infaz edildiğini söyledi. 2014 yılından bu yana IŞİD’in elinde bulundurduğu Irak’ın 2’nci büyük kenti olan Musul’da, 2016 yılının ekim ayında Peşmerge Güçleri ve Irak Ordusu tarafından kenti IŞİD’den kurtarmak amacıyla operasyon başlatılmıştı. Devam eden operasyonda Musul’un %90’ından fazlası IŞİD’in elinden kurtarılırken; gün geçtikçe gerileyen ve yenilmesine an meselesi olarak bakılan IŞİD ise infazlarına devam ediyor.

Musul Operasyonu ile ilgili açıklama yapan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Sözcüsü Said Memuzini Musul’un batısında çatışmaların çok şiddetlendiğini belirterek, ”IŞİD sivilleri canlı kalkan yapıyor. Kaçan sivilleri öldürüyor. Sivillerin evlerine girip kanaslarla Irak ordusuna saldırıyor. IŞİD militanları sivillerin evlerine çok girdiği için sivil kayıplar yaşanıyor. Musul’un Keyrewan bölgesinde çatışmalardan kaçmaya çalışan 16 sivil IŞİD tarafından yakalanarak idam edildi. Bu idam edilen 16 sivil çatışma bölgesinden güvenli bölgelere kaçmaya çalışırken yakalanmışlardı. IŞİD son bir ayda Musul’da kentten kaçmaya çalışan 325 sivili tarayarak öldürdü. IŞİD sivillerin kaçmasını istemiyor canlı kalkan yapmak için. IŞİD saldırıları nedeniyle siviller zor durumda kalıyor” dedi.