IŞİD, uzun bir aradan sonra saldırdı: 3 şehit

Germiyan bölgesindeki Kifri ilçesine bağlı Kulaco nahiyesinde, terör örgütü DAİŞ’in düzenlediği saldırıda 3 asayiş görevlisi şehit oldu, 8 kişi de yaralandı.

IŞİD, uzun bir aradan sonra saldırdı: 3 şehit

Germiyan bölgesindeki Kifri ilçesine bağlı Kulaco nahiyesinde, terör örgütü IŞİD’in düzenlediği saldırıda 3 asayiş görevlisi şehit oldu, 8 kişi de yaralandı.

K24'te yer alan haberde, gece geç saatlerde Kulaco nahiyesinde saldırı düzenleyen IŞİD’lilerle güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandığı aktarıldı.

Çatışmada Kulaco Asayiş Sorumlusu Yarbay Simko ile Mahmud Cuma ve Cuma Abid isimli asayiş görevlileri şehit düştü, 5 asayiş görevlisi, 2 çocuk ve 1 kadın da yaralandı.

Saldırı püskürtülürken, bölgede örgüte yönelik operasyon başlatıldığı bildirildi.

Bu arada, IŞİD unsurlarının bölgeye 3 havan topu attığı öğrenildi.

Terör örgütü IŞİD, Haziran 2014'te Musul başta olmak üzere Irak topraklarının üçte birini ele geçirmiş, Peşmerge ve Irak güçleri, Aralık 2017'de IŞİD'in elindeki toprakları büyük ölçüde geri almıştı.

IŞİD'in bölgeden çıkarılması ve kentlerin geri alınmasına rağmen örgütün özellikle Kerkük, Diyala, Musul, Selahaddin ve Anbar vilayetlerinin kırsal bölgelerindeki saldırıları devam ediyor.