IŞİD’li çocuklardan kadın muhabire: 'Büyüyünce kafanı keseceğiz'

Rojava’daki Hol Kampı’nı ziyaret eden kadın muhabire IŞİD’lilerin çocukları, “Kafir”, “Büyüyünce kafanı keseceğiz” ifadeleriyle saldırdı.

IŞİD’li çocuklardan kadın muhabire: 'Büyüyünce kafanı keseceğiz'

IŞİD’lilerin eşleriyle iletişim kurmak isteyen Al Khatib, ne yaptıysa cevap alamadı. Muhabirin IŞİD’li kadınlara yönelttiği bütün sorular yanıtsız kaldı.

Daha sonra IŞİD’lilerin çocuklarına yaklaşan kadın muhabir, çocukların sert tavrıyla karşılaştı.

Muhabirin küçük yaşlardaki çocuklara, “Neden benimle konuşmuyorsunuz?” sorusuna çocuklardan biri, “Çünkü sen kafirsin” yanıtını verdi. “Neden kafir oluyorum” sorusuna ise, “Çünkü örtünmüş değilsin”, “Sen bu çocukları öldürüyorsun” yanıtlarını aldı.

Üzerinde silah olmadığını belirten Al Khatib’e çocuklardan biri elindeki mikrofonu göstererek, “O tabanca” dediği görülüyor.

Kendilerine yardım etmek için kampta bulunduğunu belirten kadın muhabire çocuklar, “Önce hicab giy, sonra gel. Hicap yani kara çarşaf, öyle renkli kıyafetler değil. Ayıptır bu” şeklinde yanıt verdi.

“Hicab giymezsem ne olur” diyen kadın muhabir bu kez de çocuklardan, “Seni öldürürüz. Kafirlere silahla karşı koyarız” diye tehditlerde bulundu.

“Büyüdüğünüzde beni öldürecek misiniz, neden?” sorusuna ise çocuklar şu sözlerle yanıt verdi:

“Büyüyünce senin kafanı keseceğiz.”