Mazlum Abdi: Türkiye, bizi bahane olarak kullanıyor

Mazlum Abdi: Türkiye, bizi bahane olarak kullanıyor

Suriye Demokratik Güçleri Genel Komutanı Mazlum Abdi(Kobanê), Mısır’ın Suriye krizinin çözümü ve Şam ile Kürtler arasındaki görüşmelerde rol almasını isteyerek, desteklerinden ötürü Sisi'ye teşekkür etti.

Mısır’ın TEN televizyonuna konuşan Dokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Ebdi, Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kendisini Müslüman Kardeşler’in bölgedeki temsilcisi olarak gördüğünü ileri sürerekErdoğan’ın  Müslüman Kardeşler’in ideolojisini tüm bölgede hakim kılmaya çalıştığı iddia etti.

Abdi,Türkiye’nin Müslüman Kardeşleri başta Mısır’da hakim kılmaya çalıştığını ancak bunu başramadığını belirterek, “Şimdi ise , Libya’da yapmaya çalışıyor. İslam adı altında bir proje yürütüyor, ama bu bildiğimiz gerçek manada İslam değildir. Bunu Müslüman kardeşler gibi bir örgütle gerçekleştirmek istiyor. Yine aynı şekilde bu amacını gerçekleştirmek için IŞİD, Nusra gibi çete yapılarını kullanıyor” dedi.  

Müslüman Kardeşler örgütü üzerinden Erdoğan’ın yeni Osmanlı planlarını gerçekleştirmek istediğini ileri süren  Abdi, Kürt hareketini bölgeye müdahalede bahane olarak kullandığını söyledi.  

Abdi’den Mısır hükümetine teşekkür

Mazlum Abdi, Türkiye’nin son Rojva operasyonunda olumlu tutumlarından ötürü Arap Birliği be Mısır Devlet Başkanı Sisi’ye teşekkür etti.

Mısır’ın Suriye konusunda daha aktif rol almasını isten DSG Komutanı,  “Mısır’ın Suriye de çıkarları değil, tarihsel olarak bir geçmişi vardır. Mısır Arapların en büyük devleti konumundadır. Tüm Araplar Mısır’ın krizin çözümünde etkili bir rol üslenmesini istiyor. Son dönemlerde Mısır’ın böyle rol oynamaya çalıştığı da görülmektedir” ifadelerini kullandı.

DSG Komutanı Abdi, Mısır yönetiminin Rojava Özerk Yönetimi ile daha fazla ilişki içerisinde olmasını isteyerek, Rojava ile Şam arasındaki ilişkilere katkı sunmasını istedi. Abd, "Şimdi bizimle Suriye merkezi hükümeti arasında değişik düzeyde bir ilişki durumu söz konusudur. Bunun daha da gelişmesinde Mısır rol oynayabilir” ifadelerini kullandı.