Rojava’da Rusya’ya destek gösterisi

Rojava’nın Haseke kentinde Ukrayna ile savaşan Rusya’ya destek gösterisi yapıldığı bildirildi.

Rojava’da Rusya’ya destek gösterisi

Ukrayna’ya karşı müdahale başlatan Rusya’ya Suriye’nin Halep kentinde ve Rojava’nın Haseke kentinde destek eylemi düzenlendi.

Suriye resmi haber ajansı SANA'nın aktardığına göre Haseke’de düzenlenen gösteri Rusya ile dayanışma amacıyla yapıldı ve gösteride Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in çok sayıda posteri yer aldı.

Öte yandan ajans, Halep Üniversitesi’nde de Rusya’ya destek amacıyla bir gösterinin düzenlendiğini bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde de Şam Üniversitesi öğrencileri ve üniversitede görevli akademisylenler de Rusya için bir eylem düzenlemişti.

8 Mart’ta da Humus kentindeki Baas Üniversitesi Meydanı'nda Rusya'yı desteklemek için dayanışma eylemi yapılmış, eyleme çok sayıda kişi katılmıştı.

Şam rejimi, Donetsk ve Luhansk’a destek sunmuştu

Şam yönetimi 22 Şubat’ta Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığını tanımasını desteklediğini duyurmuştu.

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mekdad, Moskova'nın hamlesini, "dünya barışını savunmaya doğru bir adım" olarak nitelendirmişti.

Beşar Esad'ın ofisinden yapılan açıklamada da iki bölgeyle ilişki kurmak için çalışmaya hazır olunduğu ve yerel yönetimlerin bağımsızlığının tanınabileceği bildirilmişti. /Rudaw