İsrail endişeli: IŞİD, Suriye ve Irak'tan çıkıyor, İran giriyor

İsrail endişeli: IŞİD, Suriye ve Irak'tan çıkıyor, İran giriyor

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Pazar günü, İran'ın Suriye'deki bölgesel nüfuzunu arttırmakta olduğu uyarısında bulundu.  

Netanyahu, Mossad direktörü Yossi Cohen tarafından, İsrail'i bekleyen güvenliğe ilişkin tehlikeleri konusunda bilgilendirildiğini söyleyerek şöyle devam etti: "Size tek bir cümle ile ifade edeceğim -IŞİD Suriye'den çıkıyor, İran giriyor. Bu kadar basit. 

Bizim politikamız açık. Kesinlikle İran ve, başta Hizbullah olmak üzere, onun uzantılarının Suriye'ye askeri güç yığmalarına karşıyız. İsrail'in güvenliğini korumak için elimizden ne geliyorsa yapacağız.

Mossad direktörü Cohen, hükümet bakanlarını bilgilendirirken, İran'ın, Irak ve Suriye'de IŞİD'ten kalan boşluğu doldurduğunu, Lübnan, Irak, Suriye ve Yemen'de doğrudan kendi güçlerini kullanarak ve de desteklediği yerel örgütler aracılığıyla nüfuzunu arttırdığını ekledi.

Cohen, ayrıca, İran'ın nükleer bir güç olma hedefinden vazgeçmediğini, 2015 yılında batılı ülkelerle yaptığı anlaşmanın bu amacına yakınlaşmasına olanak tanıdığını ve bölgedeki saldırganlığını arttırdığını ifade etti. Cohen, 2015 nükleer anlaşmasından bu yana, İran ekonomisinin büyüdüğünü de belirtti.