İsrail, S-300'lerin bulunduğu üsse nasıl saldırabildi?

İsrail’in Suriye’nin Masyaf kentine yaptığı hava saldırıları esnasında bir füze fırlatıcısını imha ettiği bildirildi.

İsrail, S-300'lerin bulunduğu üsse nasıl saldırabildi?

İsrail’in Suriye’nin Masyaf kentine yaptığı hava saldırıları esnasında bir füze fırlatıcısını imha ettiği bildirildi.

İsrail Hava Kuvvetleri, Cumartesi öğleden sonra yerel saat 14.30’da batı Hama’daki Masyaf kentine çeşitli hava saldırıları düzenledi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), İsrail’in saldırılarına hedef olan Masyaf bölgesinin İran’ın orta menzilli füzelerini geliştirdiği askeri bir bölge olduğunu ve burada pek çok İranlı savaşçı bulunduğunu aktardı. Ölenlerin sayısı belirlenemedi ancak Esad rejimi ve yandaşlarından 17 asker yaralandı.

Askeri bir kaynak, “yerel saatle saat 14.30’da İsrail savaş uçakları Musayıf bölgesine hava saldırısı düzenledi. Düşman füzelerine hava savunmamızla derhal karşılık verdik ve hedeflerine ulaşmadan önce bazılarını imha ettik. Saldırı bazı binaların yıkılmasına ve 3 askerin yaralanmasına yol açtı” dedi.

SOHR, bombalanan bölgede rejim kuvvetlerine ait askeri bir okul olduğu ve şehrin kırsalındaki el-Zaviye köyünde İran’a ait orta menzilli füze geliştirme merkezi ve Şeyh el-Gadban köyünde askeri eğitim kampı olmak üzere iki merkez olduğunu açıkladı.

Hama’dan gelen rapora göre, İsrail, hava saldırısında Masyaf Ulusal Hastanesi yakınında Rejime ait M-600 balistik füze fırlatıcısı imha edildi. Kullanılamaz hale gelen M-600 füze fırlatıcının fotoğrafı yayınlandı: Fotoğraflarda Suriye Rejim ordusunun silahlarının tamamen imha edildiği görülüyor.

İsrail saldırısı, Masyaf Ulusal Hastanesi yakınında bulunan bir askeri depolama tesisini de imha etti.

S-300 füzesi Masyaf şehri yakınlarında kurulu olmasına rağmen, Suriye Rejim ordusu bu sistemi kullanamadı.

Suriye Rejim ordusundan bir kaynak, S-300 sistemini kullanmaya yetkili birimlerin henüz eğitimlerini tamamlamadığını iddia etse de, daha önce medyada yayınlanan haberlerde Rusya ile İsrail arasında yapılan bir anlaşma kapsamında S-300'lerin İsrail saldırılarına karşı kullandırılmadığı dile getirilmekte.