İsrail’den Gazze’ye hava saldırısı: 20 ölü

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'ne hava saldırısı düzenledi. İsrail’in Şeyh Cerrah ve Mescid-i Aksa'da Filistinlilere yönelik saldırılarının ardından Hamas tarafından Batı Kudüs ve Beyt Şems'e 6 roket atılmıştı. İsrail’n saldırısı bu atışlardan sonra geldi.

İsrail’den Gazze’ye hava saldırısı: 20 ölü

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırılarında 20 kişi hayatını kaybetti.

Filistin Sağlık Bakanlığı, saldırılarda 9'u çocuk 20 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

İsrail ordusu, roket saldırılarının ardından Gazze sınırına yeni bir yığınak da başlattı.

İsrail ordusuna ait savaş uçaklarının saldırısı sonucu, Gazze Şeridi'nin kuzey bölgesindeki Beyt Hanun kentinde hayatını kaybeden 2 Filistinli çocuğun cenazesi, Beyt Hanun Hastanesi'nin morguna kaldırıldı. Çocukların annesi, cenazelere sarılarak gözyaşı döktü.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Gazze Şeridi çevresindeki 50 millik alanda olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu. Bakan, ordunun söz konusu bölgede siviller için yeni kısıtlamalar getireceğini söyledi.

Beyaz Saray: Kabul edilemez

Bu arada günlük basın toplantısında İsrail-Filistin gerginliği ile ilgili soruları cevaplayan ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, “Bugün Gazze'den İsrail'e yapılan roket saldırısı kabul edilemez. İsrail kendini savunma hakkına sahiptir. Burada da bakanlık olarak İsrail'in kendini savunma ve koruma konusundaki ihtiyaçları konusunda iş birliği yapmaya hazırız” diye konuştu.

Bir gazetecinin "İsrail'in Kudüs'te silahsız Filistinlilere karşı aşırı güç kullanmasından endişeli misiniz? sorusuna ise Kirby, şu yanıtı verdi: 

“Bu sorunun İsrail'e sorulmasının daha iyi olacağını düşünüyorum. Açıkçası masumların öldürüldüğünü görmek istemiyoruz. Kimse şu şiddet seviyesini görmek istemiyor ancak (daha önce) verdiğim yanıtta da söylediğim gibi bu roket saldırıları kabul edilemez. İsrail kendini savunma hakkına sahip.”