İstiklal Caddesi'nde sokak müzisyenliği yasaklandı

Beyoğlu'nda yaşanan bombalı saldırısı sonrasında İstiklal Caddesi için yeni düzenlemelere gidilmesi yönünde kararlar alındı. Kararlar arasında sokak müzisyenliğinin yasaklanması da var.

İstiklal Caddesi'nde sokak müzisyenliği yasaklandı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstiklal Caddesi'nde alınması gereken önlemlere ilişkin "genel emir" yayımladı.

Genel emirde tarihi, ekonomik, sosyal, kültürel ve turistik faaliyetlerin en yoğun şekilde icra edildiği İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım'da gerçekleştirilen bombalı saldırıda 81 kişinin yaralandığı, 6 kişinin de hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

Emirde yaklaşık 1400 metre uzunluğunda ve Türkiye'nin en yoğun yaya trafiğine sahip İstiklal Caddesi'nde faaliyet gösteren mağaza işletmecileri, esnaf, mesleki teşekküller, yerel yönetimler ve güvenlik birimleriyle yapılan istişarelerde ortak talebin, tramvay ulaşımı ve yaya trafiğinde akışın sağlanması ve sürekliliğin korunması olduğu aktarıldı.

Kamu düzeni ve genel asayişin sağlanmasında aynı hususun kritik önem teşkil ettiği aktarılan genel emirde, şu ifadelere yer verildi:

"Bu nedenlerle İstiklal Caddesi'nde herhangi bir amaçla cadde üzerindeki işletmeler tarafından caddeye masa, sandalye, pano, seyyar tabela ve benzeri konulmasına, stant kurulmasına, sergi açılmasına, seyyar satış yapılması ve satış tezgahı konulmasına, sosyal, kültürel veya ticari etkinlikler düzenlenmesine, toplu veya bireysel sokak müzisyenliği ve performans gösterileri yapılmasına, hanutçuluk (Bir ürün veya hizmeti insanları sözlü veya fiili davranışları ile rahatsız ederek satmak) faaliyetlerine ve benzerlerine kesinlikle izin verilmeyecektir."