Joe Biden: 'Gereksiz savaşlara katılmayacağız'

Seçilmiş ABD Başkanı Joe Biden, Wilmington, Delaware eyaletinde yeni hükümetin diplomatik ve güvenlik ekibinin üyelerini tanıtırken dünyaya liderlik etmeye hazır olduğunu söyledi.

Joe Biden: 'Gereksiz savaşlara katılmayacağız'
Şarku’l Avsat’ın Fransız haber ajansı AFP’den aktardığına göre Joe Biden, çalışma arkadaşlarının “ABD’nin geri döndüğünü ve dünyaya liderlik etmeye hazır olduğunu ve çekilmeyeceğini gösteren bir ekip” olduğunu söyledi.
 
Biden, ülkesinin gereksiz savaşlarda rol üstlenmeyeceğine dair güvence verdi ve Pasifik Okyanusu ve Asya bölgesindeki ittifakları güçlendirmeye dayanan dış politikası hakkında konuştu. Anthony Blinken’ın Dışişleri Bakanı olarak seçmesinin, diplomatik ilişkilerden sorumlu bakanlığa güven ve moral vereceği sözlerine ekledi.
 
Biden, İklim Değişikliği Özel Temsilciliği görevine getirilen John Kerry’i takdim ederken iklim değişikliği ile mücadele etmekte kararlı olduğunu söyledi. Biden iklim değişikliği konusunda “Açık olmak istiyorum. Hiçbir zaman iklim değişikliği ile mücadelede cesur yükümlüklerime olan bağlılığım karşısındaki zorlukları küçümsemiyorum. Ama aynı zamanda kimse bu konudaki kararlığımı küçümsemesin” dedi.
 
ABD Dışişleri Bakanı seçilen Anthony Blinken iklim değişikliği konusunda dünyanın sorunlarını çözmek için uluslararası işbirliği çağrısında bulundu. Bakan, yaptığı konuşmada işbirliğini ve ortaklığı vurgulayarak “Dünyanın sorunlarını tek başımıza çözemeyiz. Bu konuda diğer ülkelerle birlikte çalışmalıyız” dedi.
 
Birleşmiş Milletler Büyükelçiliği görevine getirilen Linda Thomas Greenfield, Donald Trump yönetiminin izlediği tecrit politikasından vazgeçeceğine söz vererek çok kutupluluğun ve diplomasinin geri döndüğünü hakkında konuştu. Konuşmasında “Bugün Amerikan halkını, diplomasi arkadaşlarımı ve kamu sektöründe çalışanları düşünüyorum. Size Amerika’nın, çok kutupluluğun ve diplomasinin geri döndüğünü söylemek isterim” dedi.