KDP-S’li yetkili: Kürt birliği diyalogunun başarısını istemeyen kesimler var

Suriye Kürdistan Demokrat Partisi (KDP-S) Merkez Komitesi üyesi Hasan Remzi, PYD içerisindeki bazı kesimlerin Kürt birliği diyaloglarının başarıya ulaşmasını istemediğini söyledi.

KDP-S’li yetkili: Kürt birliği diyalogunun başarısını istemeyen kesimler var

K24'dün yayınına katılan KDP-S Merkez Komitesi üyesi Hasan Remzi, Suriye Ulusal Kürt Konseyi’nin (ENKS) ofislerine yönelik saldırılarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Remzi, “Görülüyor ki, PYD içerisinde Kürt birliği müzakerelerinin başarıya ulaşmasını istemeyen birileri var ve bu kişiler Kürt mücadelesinden hoşnut değil” dedi

Kürt birliği diyaloglarının ABD heyetindeki teknik sorunlar nedeniyle ertelendiğini söyleyen Remzi, “Fakat bazı PYD yöneticileri diyalogların ENKS yüzünden durduğunu iddia etti. Ancak ABD’nin Suriye Özel Temsilcisinin Kürt birliğiyle ilgili açıklamalarından sonra gerçek ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

Birkaç gündür ENKS ofislerine yönelik saldırı girişimlerinin ve tehditlerin olduğunu hatırlatan Hasan Remzi, bunun Kürt birliğine hizmet etmediğini ve Kürt halkında derin yaralar bıraktığını belirterek, “Halkımızın huzurlu ve istikrarlı bir yaşam sürmesi için bu siyasi anlaşmanın yapılması gerekir” şeklinde konuştu.

Hasan Remzi, Rojava’daki yetkililerin saldırılar karşısındaki tutumuna ilişkinse, “Şu ana kadar kim hayatını kaybetti veya kim kaçırıldı gibi bilgiler bize bildirilmedi. Bu bilgiler hala halka da açıklanmadı. Sadece bunun takipçisi olduklarının sözünü veriyorlar. Maalesef günlerdir ENKS ofislerine yönelik saldırılarla ilgili herhangi bir görüş, karar ya da bilgi yok” değerlendirmesinde bulundu.