Başkan Barzani: 'Vatansever öğretmenler unutulmayacak'

Başkan Barzani: 'Vatansever öğretmenler unutulmayacak'

Başkan Barzani, “Kürdistan’ın vatansever öğretmenlerinin rolü, halkımızın kurtuluş devrimi tarihinde asla unutulmayacak” ifadelerini kullandı.

Başkan Mesud Barzani, Kürdistan Öğretmenler Birliği’nin 58’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Barzani, mesajına, “Değerli Kürdistan Öğretmenler Birliği Sekreteri ve Yönetim Kurulu üyeleri; Kürdistan Öğretmenler Birliği'nin kuruluşunun 58’inci yıldönümü vesilesiyle, sizi ve Kürdistan Bölgesi'nin tüm öğretmenlerini tebrik ediyor, sizlere başarılar diliyorum” ifadeleriyle başladı.

Başkan Barzani, “Kürdistan’ın vatansever öğretmenlerinin rolü, halkımızın kurtuluş devrimi tarihinde asla unutulmayacak” diyerek, “Onlar bu kutsal meslek ve görevlerinin yanı sıra, vatanını ve halkını korumak için silahlandı. Ayrıca onlarca öğretmen Kürdistan için şehit oldu” ifadelerini kullandı.

Başkan Barzani, öğretmenlerin en zor zamanlarda direnişin öncüsü olduğunu belirterek, “Kürdistan’daki eğitim ve bilim sürecini hep sürdürdüler. Öğretme ve öğrenmenin yanı sıra, öğretmenler birçok konuda örnek oluşturmuştur” dedi.

Başkan Mesud Barzani, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Bu vesileyle, tüm Kürdistan öğretmenlerine emek ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kürdistan Öğretmenler Birliği ile Kürdistan'ın tüm sevgili öğretmenlerinin gelişimi ve ilerlemelerini umut ediyorum.”