Kerkük Valisi Necmeddin Kerimi, Kürdistan'ın başkanlık seçiminde ortak uzlaşı adayı mı olacak?

Kerkük Valisi Necmeddin Kerimi, Kürdistan'ın başkanlık seçiminde ortak uzlaşı adayı mı olacak?

Gazeteci Ruşen Çakır yönetimindeki medyascope sitesinde, bir programa katılan Aydın Selcen, Bakan Mesud Barzani'nin aday olmayacağını açıkladığı önümüzdeki başkanlık seçiminde Kerkük Valisi Necmeddin Kerimi'nin uzlaşı adayı olarak öne çıkacağını iddia etti. 

2013 yılında Türk Dışişlerinden istifa ettiğinde Türkiye'nin ilk Hewlêr başkonsolosu olan, şu an Duvar Gazetesi yazarı olan olan Aydın Selcen medyascope'ta Ruşen Çakır'ın Kürdistan'ın bağımsızlık referandumu ile ilgili sorularını yanıtladı. Farklı kesimlerin referandum tavrını değerlendiren Selcen, Kürdistan'ın güneyinde hiçbir partinin açıktan referanduma karşı çıkamayacağını, "referandum ya da bağımsızlığa açıktan karşı çıkan bir parti kendini sıfırlar" diyerek başarı şansının olmayacağını dile getirdi. 

Selcen, diğer yandan, KYB Başkanı Mesud Barzan'i nin aday olmayacağını açıkladığı başkanlık seçiminde Kerkük Valisi Necmeddin Kerimi'nin ortak uzlaşı adayı olarak öne çıkacağını iddia etti. Selcen, Kerimi'nin, YNK ile KDP'nin ortak adayı mı yoksa diğer partilerin de bu uzlaşıya dahil olup olmadıklarına dair bilgi vermedi.