Kürdistan Bölgesi Başkanı'nın göreve başlayacağı tarih belli oldu

Kürdistan Bölgesi Başkanı'nın göreve başlayacağı tarih belli oldu

KDP’li Bilind İsmail, Kürdistan Bölgesi Başkanı’nın gelecek hafta seçileceğini, 10 Haziran'da da göreve başlayacağını bildirdi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) 16’ncı Şube Sorumlusu Bilind İsmail, BasNews’e yaptığı açıklamada, Kürdistan Bölgesi Başkanı’nın gelecek hafta seçilmesinin ve yemin etmesinin beklendiğini belirtti.

KDP’li Bilind İsmail, gelcek hafta seçilmesi ve yemin etmesi beklenen Kürdistan Bölgesi Başkanı’nın 10 Haziran’da da göreve başlayacağını aktararak, “Kürdistan Başkanı seçildikten sonra kabineyi kurması için başbakanı görevlendirecek. Başbakan’ın da 20 Haziran’da göreve başlaması ve eğer hükümette yer alacak partiler de adaylarını o tarihe kadar netleştirebilirse, kabinenin bir hafta içerisinde kurulmasını bekliyoruz” dedi.

Bilind İsmail, “KDP’de aday belirleme çalışmaları çok hızlı ve kolay ilerliyor ancak anlaşılan o ki diğer partilerde aynı durum söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı için 5 isim aday oldu. KDP’nin adayı Neçirvan Barzani’nin başkanlık için ismi öne çıkıyor. KDP'nin yeni kabinede başbakanlık için adayı ise Kürdistan Güvenlik Konseyi Müsteşarı Mesrur Barzani.