Kışıçdaroğlu: Bu aklını yitirmiş Saray iktidarı, sosyal medya iletişimini kesti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, deprem sonrası enkaz altındakilerin sesini duyurmak için aktif kullandığı Twitter’a erişim problemi yaşanmasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Gizlemeye çalıştığınız her şeyi biliyoruz. Açıklamanızı bekliyoruz" dedi

Kışıçdaroğlu: Bu aklını yitirmiş Saray iktidarı, sosyal medya iletişimini kesti

Maraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya platformu Twitter'a bir süredir erişim sağlanamamasına tepki gösterdi.

"Yardımlaşma koordinasyonu için sahada bulunan arkadaşlarıma VPN kullanmalarını söyledim" diyen Kılıçdaroğlu devamında da şu ifadeleri kullandı:

"Bu aklını yitirmiş Saray iktidarı, sosyal medya iletişimini kesti. Bunun sonucu yardım çığlıklarının daha az duyulmasıdır. Gizlemeye çalıştığınız her şeyi biliyoruz. Açıklamanızı bekliyoruz."

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) February 8, 2023

"DEPREMİ Mİ UNUTTURMAYA ÇALIŞACAKSINIZ?"

CHP lideri ayrıca Halk TV canlı yayınında da Twitter kısıtlamasına dair açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Önce şunu ifade edeyim. ülkeyi nasıl yönetiyorlar bunu anlamakta zorluk çekiyorum. Ülkeyi yönetemiyorlar. Saray iktidarı interneti ve sosyal medyayı yavaşlatarak ne elde etmeyi bekliyor? Depremi mi unutturacaksınız? Yaralılar mı kurtulacak? Enkazlar mı kalkacak? Bırakın bu saçmalıklarla uğraşmayı da interneti geri getirin. Bu yolları açın. İnsanlar en azından haberleşebilsinler. Sosyal medya sayesinde insanlar yardım çığlıklarını duyurabiliyorlar. Bu yardım çığlıklarının kesilmesi demek. Kimden, neyden, nasıl intikam almaya çalışıyorsunuz. Saklamaya çalıştıkları her şeyi biliyorum. Onların açıklama yapması lazım."

NE OLMUŞTU?

Depremin ilk anından beri bilgi almak için Twitter’ı aktif olarak kullanan yurttaşlar, enkaz altındaki kişilerin adresini paylaşarak enkaz altında olanlar için çaba sarfediyordu.

Twitter ile birlikte bölgeden bilgi akışı sağlanırken bugün akşam saatlerinde birçok kullanıcı Twitter’da yavaşlık olduğunu ve uygulamaya zar zor girebildiğini söyledi. Bazı kullanıcılar da anca VPN’le Twitter’a girebildiğini dile getirdi.

NetBlocks’un Twitter paylaşımına göre Twitter Türkiye’de bant daralttı.