Kobanê halkı PYD-ENKS görüşmelerinden umutlu

Kobanê halkı PYD-ENKS görüşmelerinden umutlu

Rojava’da Kürt-Kürt diyaloğu, tüm Kürtler arasında olduğu gibi Kobanê halkı tarafından da sevinçle karşılandı. Kobanê halkı Kürtler arası birlik-beraberliğin sağlanması ve savaşla kazanılan Kürdistan topraklarının korunmasını istiyor.

Kobanê’deki Kürtler Kürt birliği diyalog çalışmalarının birinci aşamasının başarıyla tamamlanarak, ikinci aşamaya geçmesini sevinçle karşıladı. Onlara göre, Kürt siyasi partileri arasında birlik sağlanırsa Kobanê bölgesi Türkiye’nin ve islami grupların saldırı ile tehditlerinden korunmuş olacak.

Öte yandan Kobanê’nin önde gelen aydınları Kürt birliği konusunda müjdeli haber beklediklerini belirtiyorlar.

Kobanê Avukatlar İnisiyatifi üyesi Avukat Ferhad Baqir da Kürtler arası birlik çalışmaları destekleyen isimlerden birisi. Ferhad Baqir, “Kürt birliğine el atılmalı. Kürtler arası birlik diyaloğu Rojava ve Suriye’deki diğer bileşenler ile de yapılmalı. Bu Suriye’de yaşanan krizin son bulması ve istikrarın sağlanması umudunu arttırması önemli bir adım olacaktır” dedi.

HSD Genel Komutanı Mazlum Kobanê’nin geliştirdiği inisiyatif çerçevesinde Rojava’da birlik oluşturulması amacıyla ENKS ve PYD arasında görüşmeler başlamıştı. Mazlum Kobanê, görüşmelerin birinci aşamasının başarı ile tamamlandığını ikinci aşamaya geçildiğini belirterek “Hep birlikte tarih yazacağız” demişti.

 

BasNews