Kremlin'den Patroit resti: ABD meşru hedefimiz olur

ABD'nin bu hafta içinde açıklanabilecek bir kararla Ukrayna'ya Patriot füze savunma sistemi gönderme planlarını tamamladığını bildirildi. Kremlin ise, Ukrayna'daki ABD Patriot sistemlerinin meşru Rusya hedefi olacağını açıkladı.

Kremlin'den Patroit resti: ABD meşru hedefimiz olur

Kremlin bugün (Çarşamba) ABD'nin Patriot füze savunma sistemlerinin, ABD'nin Kiev'i desteklemek için teslim edilmelerine izin vermesi durumunda Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları için meşru bir hedef olacağını söyledi.

Üç ABD'li yetkilinin Reuters'e verdiği demeçte, Washington'un bu hafta içinde açıklanabilecek bir kararla Ukrayna'ya Patriot füze savunma sistemi gönderme planlarını tamamladığını söyledi.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Patriots'un Rusya için "kesinlikle" bir hedef olacağını, ancak doğrulanmamış basında çıkan haberler hakkında yorum yapmayacağını söyledi.

Patriot, uçaklara, seyir füzelerine ve balistik füzelere karşı da dahil olmak üzere en gelişmiş ABD hava savunma sistemlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Pentagon, Rusya'nın Ukrayna'daki son füze saldırılarındaki artışın kısmen Kiev'in hava savunma kaynaklarını tüketmek için tasarlandığını bildirdi. 

Washington, çatışmanın başlamasından bu yana Ukrayna'ya şimdiye kadar 19,3 milyar dolar askeri yardım sağladı.