Kulis | AK Parti ve Erdoğan'ı bekleyen büyük tehlike

Ankara kulislerinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın partisi AKP kurulduktan bu yana en zor dönemlerinden birini yaşadığına dikkat çekildi.

Kulis | AK Parti ve Erdoğan'ı bekleyen büyük tehlike

Ankara kulislerinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın partisi AKP kurulduktan bu yana en zor dönemlerinden birini yaşadığına dikkat çekildi.

Ali Babacan'ın liderliğini yaptığı, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün perde arkasından destek verdiği hareket, Babacan'ın kamuoyu önüne çıkmaya başlamasıyla ete kemiğe bürünürken, istifaların Erdoğan'ı ve AKP'yi rahatsız ettiği belirtiliyor.

Babacan'ın yanı sıra, Ahmet Davutoğlu'nun da kurma hazırlıklarını sürdürdüğü siyasi partinin de özellikle AKP il, ilçe teşkilatlarından önemli kopmalara neden olabileceği kaydediliyor.

Yeniçağ Gazetesi'nin kulis haberinde, AKP'den peş peşe gerçekleşen istifaların iktidar partisini birçok belediyede azınlık duruma düşürme riskini de beraberinde getirdiğine değinilirken, Erdoğan'ın içinde bulunduğu durum için, "Erdoğan en zor dönemini yaşıyor" ifadeleri kullanılıyor.

Haberde, AKP'den istifa eden Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'nun tutumunun parti içinde ve kamuoyunda büyük ses getirdiği iddia edildi ve bu istifanın ardından, uzun yıllar AKP'de hizmet etmiş eski il başkanı, milletvekili ve Erdoğan'a yakın isimlerin partiden uzaklaştığı vurgulanıyor.

Kulislere göre, aralık ayı bir nevi istifalar ayı olacak ve istifalar hızlanacak. 

Haberde işaret edilen Babacan ve Davutoğlu'ya yakın kaynaklar, iki partinin resmen ilanının ardından yüzlerce AKP'li Belediye Meclis üyesinin istifa edeceğine dikkat çekiyor.

Yeni partilerin kurulmasıyla gelecek istifaların ardından, AKP kazanmış olduğu bazı belediyelerde meclis üyesi sayısında azınlığa düşebilir. Bu da belediye nezdinde alınacak kararlarda iktidar partisi için sorun teşkil edebilir.

Erdoğan'ın bu tablonun önüne geçebilmek için de sık sık toplantı yaptığı, hayli tedirgin olduğu ve istifaların önlenmesi talimatı verdiği de öne sürülüyor.

Yeni Çağ haberine buradan ulaşabilirsiniz