Kürdistan Başbakanı: Cevap verme gereğinde bulunmuyoruz

Kürdistan Başbakanı: Cevap verme gereğinde bulunmuyoruz

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Zine Wertê’de yaşanan gerginliğe ilişkin, “Olayın aydınlatılması için gereken bütün gerçekleri paylaştık, vatandaşlarımız endişe ve korkuyu değil en iyi hizmeti hak ediyor” dedi.

Başbakanı Mesrur Barzani yazılı açıklama yaparak kendisine gönderilen mesajlara gereken cevabı verdiğini belirterek, “Geçtiğimiz son birkaç günde hükümet ortakları ve hükümet dışındaki şahıslar ve taraflardan mesajlar aldım bunlardan KYB Bakanlar timi. Olayın aydınlatılması için gereken bütün gerçekleri paylaştık. Bu nedenle cevap verme gereğinde bulunmuyoruz” dedi.

Kabine ortaklarının söz konusu meseleyle ilgili fikirlerini paylaşacağı adresin bakanlar kurulu olduğunun altını çizen Başbakan Barzani, şu ifadeleri kullandı:

“Kürdistan Bölgesi vatandaşları ortaya çıkan bu gergin ve istenmeyen durum karşısında yorgun ve endişeli. Vatandaşlarımız endişe ve korkuyu değil en iyi hizmeti hak ediyor.

Bizim sorumluluğumuz sorunlara çözüm bulmaktır ve gerginliğin tırmanmaması için herkesin sürece destek olması gerekiyor. Hükümet ortaklarının da tartışıp fikir alışverişi yapacakları en iyi adres bakanlar kurulu toplantılarıdır. Şahsıma gönderilen mektupların cevabını orada vereceğim. Hepimiz parti çıkarlarını bir kenara bırakarak ulusal sorumluluğumuzun gerekliliğini yerine getirerek bu zor süreci atlatmayı umuyorum.”