Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nden Hakan Fidan’ın ziyaretine ilişkin açıklama

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın ziyaretine ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nden Hakan Fidan’ın ziyaretine ilişkin açıklama

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nden yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Mesrur Barzani’nin Fidan ve beraberindeki heyeti kabul ettiği aktarıldı.

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın da heyetin içinde olduğu belirtilen toplantıda, Kürdistan Bölgesi-Türkiye ilişkilerinin, bölgedeki ve Irak’taki son gelişmelerin ele alındığı bildirildi.

Başbakanın iki taraf arasında ticari ilişkilerin güçlendirilmesine, turistlerin gidiş ve gelişlerin kolaylaştırılmasına vurgu yaptığı kaydedildi.

Öte yandan Kürdistan petrolünün de görüşüldüğü, petrol akışının önündeki engellerin kaldırılmasının ele alındığı belirtilirken petrol akışının durmasının tüm taraflara zarar verdiği vurgulandı.

Ayrıca görüşmede Türkiye-Irak arasında doğrudan demiryolu bağlantısı sağlayan “Kalkınma Yolu” Projesinin de masaya yatırıldığı bildirildi. Başbakanın söz konusu projenin Kürdistan Bölgesi’nin rızası ile ve her tarafın ve Irak’taki tüm bileşenlerin yararı doğrultusunda yapılması gerektiğini dile getirdi.

Görüşmede Fidan’ın da ikili tarafların ilişkilerinin güçlendirilmesine vurgu yaptığı, Kürdistan Bölgesi’ne yaptığı ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdiği kaydedildi.