Kürdistan Yönetiminden İran’ın saldırılarına ilişkin açıklama

Kürdistan Yönetiminden İran’ın saldırılarına ilişkin açıklama

Kürdistan Başbakanı Mesrur Barzani, bölgede yaşanan gerginliklerin son bulması için çaba gösterdiklerini ve önceliklerinin Kürdistan Bölgesi ve halkını korumak olduğunu söyledi.

Kürdistan Başkanı Neçirvan Barzani ve Parlamento Başkanı Rewaz Fayeq ile yaptıkları toplantı sonrası basına kısa bir açıklamada bulunan Başbakan Mesrur Barzani, tansiyonun düşürülmesi gerektiği mesajı verdi.

Mesrur Barzani, “Bildiğiniz gibi bölgede, Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta birtakım çok kötü olaylar yaşanmıştır. Bölgede şu an yaşanan bu olayları büyük bir endişeyle takip ediyoruz. Bölgedeki bu gerginlik ve şiddet, istikrarsız bir durum yaratmıştır” dedi.

“Durumun normalleşmesi, bölgeye huzur ve istikrarın dönmesi için bütün taraflarla birlikte elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz” diyen Başbakan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ancak öncelikli görevimiz Kürdistan Bölgesi ve halkını korumaktır. Kürdistan Bölgesi’nin bu sorunlara dahil olmaması ve bu gerginlik ve şiddetin son bulması için de her türlü çabayı göstereceğiz. Elimizden geleni yapacağız, ilgili taraflarla da bağlantı halinde olacağız. Kürdistan Bölgesi halkı da emin olsun, Kürdistan’ın her zaman korunaklı olması için elimizden geleni yapacağız.”