'Kürdistani Bölgelerde istikrarı sağlamak için Peşmerge mutlaka dönmeli'

'Kürdistani Bölgelerde istikrarı sağlamak için Peşmerge mutlaka dönmeli'

Kerkük ve Kürdistan Bölgesi İdaresi dışında bulunan Kürdistani Bölgelerde IŞİD hareketliliğinin arttığına dikkat çeken Peşmerge Komutanı Heme Regir, bu bölgelerde yeniden huzurun tesis edilmesi için mutlaka Peşmerge’nin dönmesi gerektiğine dikkat çekti.

Basnews’te yer alan habere göre, Kürdistan Peşmerge Güçleri Pirde Cephesi Komutanı Heme Regir yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Gelişen güvenlik açıklarından faydalanan, IŞİD’in uyuyan hücreleri gizli gizli harekete geçerek, yeniden örgütlenme ve terörist eylemler yapma çalışmalarına hız verdi. Irak Güvenlik Güçleri ne yazık ki denetiminde bulunan Kerkük sınırlarını korumaktan aciz bir durumda. Çünkü Irak Güvenlik Güçleri ne doğru düzgün cephe hattı kurmayı, nede doğru düzgün sahaya yayılmayı beceremiyorlar.”

Regir açıklamasının devamında şu hususlara dikkat çekti: “Güvenlik problemlerinin yaşandığı bu bölgelerdeki huzur ve istikarı yeniden tesis etmenin sadece bir yolu var. Buda Peşmerge güçlerinin yeniden 16 Ekim 2017 dönemindeki alanlara yeniden dönmesiyle mümkün olacaktır. Çünkü bu bölgelerin hepsi Kürdistani Bölgeler ve sadece Peşmerge Güçlerinin varlığıyla yeniden eski huzur düzenine kavuşabilir.”