Kürt sanatçıya AK Partili eski vekilden destek

Eski AK Parti Diyarbakır Milletvekilli Abdurrahman Kurt, Kürt sanatçı Pervin Chakar’ın hedef gösterilmesine isyan etti. Kürt sanatçıya sahip çıkan Kurt, “Yanlış yapılıyor, dost düşmana çevriliyor” sözleriyle tepki gösterdi.

Kürt sanatçıya AK Partili eski vekilden destek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz hafta İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki Süreyya Operası’nda Kürt soprano Pervin Chakar ve piyanist Paolo Villa’nın 'Bir Opera Gecesi' dinletisine katıldı. Özel'in dinletide Chakar’ın elini öpmesi sosyal medyada gündem oldu, TRT, daha önce yayınlara katılan Kürt opera sanatçısı Chakar’ın bulunduğu yayınları arşivden sildi.

AK Partili eski vekil Kürt sanatçıya sahip çıktı

Bir dönem önemli kademelerde görev alan eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, Kürt sanatçı Pervin Chakar’ın bazı kesimler tarafından hedef gösterilmesi ve TRT’den kayıtlarının silinmesine isyan etti.

'Kimse kusura bakmasın dilsiz şeytan olmaya niyetim yok'

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kurt şu ifadeleri kullandı, “Gecenin bu saatinde canınızı sıkmak istemezdim dostlar. Ama Pervin Çakar üzerinden yürütülen siyaset ciddi bir kul hakkı, insan hakkı ihlali içeriyor. Kimse kusura bakmasın dilsiz şeytan olmaya niyetim yok ve bedellerini zaten ödüyoruz, bunu da hesaba yazsalar da fark etmez. Bir insanı haksız yere linç etmek, ailesi ve yakınlarına ve hatta kendisine dinden, imandan ve insanlıktan soğuma sebebi olmak doğru ve kabul edilebilir değildir. Mazlum ve Müslüman bir babanın evladıdır. Yanlış yapılıyor, dost düşmana çevriliyor. Yapmayın, yazıktır günahtır” şeklinde ifadelerle Kürt sanatçıya sahip çıktı.