Şaxewan Abdullah: Yolsuzluğa son vermek için Kerkük'teyiz

Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) Merkez Komitesi Üyesi Şaxewan Abdullah, KDP’nin “yolsuzluğa, yetkililerin avareliğine ve yönetim eksikliğine” son vermek için Kerkük’e geri döndüğünü söyledi.

Şaxewan Abdullah: Yolsuzluğa son vermek için Kerkük'teyiz

Şaxewan Abdullah, KDP’nin Kerkük’teki 3. Ofisinin açılış merasiminde Kurdistan24’e yaptığı açıklamada, “Topluluklar arasındaki birlik ve beraberliği güçlendirmek için buraya (Kerkük) geldik.” dedi.

Irak’ta yapılması planlanan il meclisi seçimlerine değinen Abdullah, “Adil ve tarafsız seçimler ve il meclisindeki KDP temsilcileri aracılığıyla; Şehirde dayatılan duruma, hizmetteki adaletsizliğe, yolsuzluğa, yetkililerin avareliğine ve yönetim eksikliğine son vermek için buraya (Kerkük) geldik.” ifadelerini kullandı.

Irak Parlamentosu Başkan Yardımcısı da olan Şaxewan Abdullah, bazı partilerin Kürtlerin Kerkük il meclisindeki sandalyelerini artırmasından endişe duyduğunu vurguladı.

KPD’nin Kerkük’teki 3. Ofisinin açılışı yetkili ve üyelerin katılımıyla sabah saat 10.00’da resmi olarak gerçekleştirildi.

KDP’nin Kerkük’teki Ofisi, 16 Ekim olaylarının ardından Irak güçleri tarafından ele geçirildi. Altı yılın ardından Kerkük'te 3. Ofisini açan KDP’nin bugünden itibaren il meclisi seçimleri için büyük bir kampanya başlatması bekleniyor. /K24