Macron'dan Mesrur Barzani'ye Fransa daveti

Macron'dan Mesrur Barzani'ye Fransa daveti

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani’yi Fransa’nın başkenti Paris’e davet etti.

Başbakan Mesrur Barzani, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ile bir araya geldi.

Başbakan Mesrur Barzani ile Le Drian görüşmesine Kürdistan Bölgesi Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani ve Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Ofisi Müdürü Sefin Dizeyi de katıldı.

Görüşmede, Le Drian Fransa Cumhurbaşkanı Macron adına Başbakan Mesrur Barzani’yi Fransa’ya davet etti.

Savunma Bakanı olduğu dönemde dört kez Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret eden Le Drian, bunun sekizinci ziyareti olduğunu söyledi.

Irak ve bölgesel meselelerin konuşulduğu görüşmede, Kürdistan Bölgesi ile Fransa arasındaki tarihi ilişkilere vurgu yapıldı.

Fransa’nın Kürdistan Bölgesi’ne desteğini vurgulamak için Kürdistan Bölgesi’ne geldiğini kaydeden Le Drian, Fransalı uzmanların ekonomik krizi atlatması için Kürdistan Bölgesi’ne destek olmaya hazır olduğunu ifade etti.

Başbakan Mesrur Barzani ise Kürdistan halkına desteğinden ötürü Fransa’ya teşekkür ederken, Fransa’nın Kürdistan Bölgesi ile Irak hükümetlerini sorunları anayasal temelde çözmek üzere birbirine yakınlaştırmak için pozitif rol oynayabileceğini belirtti.

Başbakan, Irak Hükümeti ile anayasal hakları kapsamayan bir anlaşmanın söz konusu olmayacağını kaydetti.

.

 

k24