Macron'dan Putin'e: Kürtleri, Rojava'da koruyun!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Rus mevkidaşı Vladimir Putin'e dün yaptığı telefon görüşmesinde, “Terör örgütü IŞİD’in Suriye’de henüz bitmediğini ve Kürtlerin Rojava’da korunması gerektiğini” söyledi.

Macron'dan Putin'e: Kürtleri, Rojava'da koruyun!

 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Rus mevkidaşı Vladimir Putin'e dün yaptığı telefon görüşmesinde, “Terör örgütü IŞİD’in Suriye’de henüz bitmediğini ve Kürtlerin Rojava’da korunması gerektiğini”  söyledi.

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre Macron, “Yerel halkların haklarını tanıma ve ABD öncülüğündeki koalisyonla beraber, IŞİD’e karşı savaş veren Kürtlerin Rojava’da korunması gerektiğini” belirtti.

IŞİD terörünün henüz bitmedi ayrıca Türkiye, Kürtleri başka bir operasyonla tehdit etmeye devam ediyor. Üst düzey Kürt yetkilileri bu durumun büyük bir savaşa yol açabileceğinden ve bölgeyi istikrarsızlaştırmasından korkuyor.

Macron Fransa’nın Suriye’deki önceliğinin, “IŞİD’i ortadan kaldırmak ve bölgedeki teröristlerin canlanmasına karşı koymak için terörle mücadele olduğunu” kaydetti. .

Fransa, ABD Başkanı Donald Trump'ın Aralık ayında yaptığı açıklamada ülkeden birlikleri geri çekeceğini açıklamasının ardından Rojava’da kalacağını ve Kürtlere yardım edeceğini açıklamıştı.