Marine Le Pen : 'Ülkedeki Milli Görüş faaliyetleri sonlandırılsın'

Dün Fransız Parlamentosu Adalet Komisyonu önünde konuşan İçişleri Bakanı Gerald Darmanin’ın Fransa’da Ülkü Ocakları’nın yasaklanacağı yönüde açıklamalarda bulunmuştu.

Marine Le Pen : 'Ülkedeki Milli Görüş faaliyetleri sonlandırılsın'

Fransız aşırı sağ parti Rassemblement National lideri Marine Le Pen Fransa’da Twitter’de bir paylaşım yaparak ülkedeki Milli Görüş Teşkilatının faaliyetlerinin sonladırılması yönünde çağrıda bulundu.  Radikal çıkışlarıyla bilinen Le Pen, daha öncede 150 camiinin kapatılması için imza kampanyası başlatmıştı.

Ülkücü hareketin yasaklanması ile ilgili olarak açıklama yapan Darmanin’ı komünikasyon operasyonu yapmakla suçlayan Fransız aşırı sağ partisinin lideri Marine Le Pen paylaşımında 'Hilafet yanlısı' olarak nitelendirdiği, ülke genelinde 71 Camii ve 10 Türk okulunu yönettiğini ifade ettiği Milli Görüş Teşkilatının faaliyetlerinin sonlandırılmasını istedi. 

Yabancı düşmanlığını açıkça ifade eden Marine Le Pen, geçtiğimiz günlerde Nice kentinde meydana gelen terör saldırısından sonrada yaptığı açıklamalarda Radikal İslam’ın Fransa’ya karşı savaş ilan ettiğini ve radikal gruplarla ilgili olan herkesin derhal sınır dışı edilmesini istemişti. 

Marine Le Pen geçtiğimiz günlerde, Fransa’da bulunan  'radikal' olarak nitelediği tüm camiilerin kapatılması için Facebook üzerinde imza kampanyası başlatmıştı. Ülke genelinde 150’den fazla  'radikal camiinin' faaliyet gösterdiğini ileri süren Le Pen, başlattığı imza kampanyası ile hükümete baskı oluşturmayı hedeflemişti.